Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečnostní opatření

Na Rokycansku se zaměřili na motoristy v parcích 

Sobotní odpoledne 22. srpna 2009 se na Rokycansku věnovaly necelé tři desítky policistů kontrole motoristů. Zaměřili se zejména na řidiče terénních čtyřkolek a motocyklů.
Při kontrolách řidičů zmiňovaných strojů zjistili policisté již v minulosti porušování zákonných ustanovení vztahujících se k jízdě na pozemních komunikacích. Například při kontrole registračních značek, kterou někteří z těchto motoristů nepoužívají, nebo není zachována její čitelnost. Podněty o porušování zákazu jízdy v lesních porostech přicházejí i ze strany přestavitelů obcí a měst, ochránců přírody a majitelů hospodářských pozemků.
Proto byly, po vyhodnocení zjištěných informací, natypovány pro konání opatření lokality přírodních parků Horní Berounka a Radeč na Radnicku a Zbirožsku.
Pro dosažení sledovaného účelu se opatření zúčastnili nejenom policisté pořádkové a dopravní služby, ale i psovodi a kolegové ze zásahové jednotky se služebními terénními motocykly. Nad lokalitu vzlétl i vrtulník letecké služby. Jeho osádka tak mohla sledované území monitorovat a zjištěné informace okamžitě předávat kolegům na stanovištích.
V době od 14 do 18ti hodin zkontrolovali policisté celkem  82 vozidel, z  toho sedm motocyklů.  V rámci těchto kontrol  zjistili  26 přestupků. Za dvacet z nich byla uložena bloková pokuta a šest přestupků bude postoupeno k vyřízení správnímu orgánu.  Při akci  byli přistiženi i dva řidiči, kteří  se měli dopustit trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. 

Vzhledem ke zjištěným skutečnostem  budou akce obdobného charakteru na Rokycansku v budoucnu opakovány.

 

vytisknout  e-mailem