Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Bezpečnostní opatření

OLOMOUC - Celkem se shromáždění účastnilo kolem 550 osob a z řad odpůrců 101 osob.  

Dne 31. 10. 2015 od patnácti hodin se na Horním náměstí v Olomouci uskutečnilo shromáždění Dělnické mládeže. Policie celou akci jak na Horním náměstí, tak v přilehlém okolí monitorovala v souvislosti se zajištěním klidu a veřejného pořádku. Během akce došlo ze strany odpůrců shromáždění ke dvěma incidentům. V prvním případě došlo k vhození pyrotechniky (dýmovnice) do shromáždění. Ve druhém případě mladík shodil ze stativu reprobednu. V souvislosti s prvním incidentem byly zajištěny dvě osoby a s druhým incidentem byla zajištěna jedna osoba. Všichni tři mladíci byli převezení na obvodní oddělení k provedení policejních úkonů. Oba incidenty jsou řešeny v rovině přestupku, a to proti majetku a právu shromažďovacímu.  
V souvislosti s pochodem bylo provedeno hromadné zajištění 98 osob z řad odpůrců shromáždění, kteří se pokusily zamezit průchodu pochodu na ulici Opletalova, kterou po celé šíři zablokovaly, a tímto se dopustily přestupku na základě zákona o právu shromažďovacím.
Z výše uvedeného důvodu došlo bezprostředně před zahájením průvodu po vzájemné domluvě mezi organizátory, policií a pracovníkem Městského úřadu Olomouc ke změně trasy. K žádnému jinému incidentu nebo narušení veřejného pořádku nedošlo.
Celkem se shromáždění účastnilo kolem 550 osob. Z řad odpůrců 101 osob. Do akce bylo nasazeno přes sto policistů ze všech služeb a městská policie.
 
 
por. Ing. Josef Bednařík
2. listopadu 2015
Odkazy do noveho okna

Bezpečnostní opatření

Bezpečnostní opatření 

Detailní náhled

Bezpečnostní opatření

Bezpečnostní opatření 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem