Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření

Pražská policie připravuje na sobotu 21. května bezpečnostní opatření kvůli ohlášené akci Projev nespokojenosti s vládními reformami. 

V ulicích Prahy již od ranních hodin bude dohlížet na veřejný pořádek více než stovka policistů pořádkové, dopravní, kriminální služby, policisté se služebními psy a v neposlední řadě i členové antikonfliktního týmu. Ti se zaměří na pochod, který půjde ulicí Seifertova dále Wilsonova až na Václavské náměstí. Dopravní policisté při přechodu průvodu ulicí Wilsonova, pokud to bude nutné na nezbytně dlouhou dobu, odkloní silniční dopravu, aby nedošlo k žádné kolizní situaci a co nejméně byl narušen provoz.
 
Tímto bychom také rádi upozornili všechny řidiče, aby se tomuto místu raději vyhnuli a pro hladký průjezd Prahou použili okrajové části města.

 19.5.2011

 

 

 

Aktualizace
 
Celá demonstrace proběhla v ulicích Prahy v naprostém pořádku, až na jediný incident, kdekterému došlo ještě před samotným začátkem pochodu. Jeden z účastníků byl na místě zajištěn pro přestupek výtržnictví. Ten se opakovaně snažil vyvolat rvačku mezi účastníky a i přes opakovanou výzvu neuposlechl. Muž byl následně převezen na místně příslušné oddělení policie, kde mu policisté naměřili více než 2,80 promile alkoholu v dechu. Počet účastníků policie vyčíslila na přibližně 40 tisíc. Po ukončení demonstrace v ulicí stále až do nočních hodin bude dohlížet několik desítek policistů.

nprap. Eva Kropáčová    21 .5.2011

vytisknout  e-mailem