Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezpečnostní opatření k fotbalu

Ms kraj: Doprovod fanoušků na fotbalové utkání I. Gambrinus ligy mezi mužstvy Bohemians 1905 – FC Baník Ostrava  

 
            K dalšímu ze sledovaných zápasů ve fotbale bezesporu patří utkání mezi mužstvy Bohemians 1905 a FC Baník Ostrava, které se hraje dnes od 17,30 hodin v Praze. I tomuto zápasu policie věnuje mimořádnou pozornost. V rámci opatření budou moravskoslezští policisté doprovázet fanoušky ostravského fotbalového klubu cestou vlakem do Prahy tak, aby v zájmu ochrany veřejného pořádku, bezpečnosti osob a majetku v co největší míře zabránili střetům a výtržnostem.
 
Policisté z oddělení železniční policie a doprovodů vlaků (tři desítky policistů) dohlížejí na přibližně 130 fanoušků, kteří dnes dopoledne vyjeli do Prahy. Rychlík L. Janáček, s odjezdem v 09,50 hodin z Ostravy hlavního nádraží, byl posílen o tři vozy. Zatím nejsou hlášeny žádné problémy ani komplikace.
 
To se nedá říct o 40 fanoušcích, kteří se rozhodli cestovat do Prahy bez doprovodu policie. K tomuto účelu využili ranní vlak do Brna, odjížděli z Ostravy-Svinova v 05,52 hodin. Protože neměli lístky na vlak, byli vlakovou četou ČD v 06,18 hodin v  Hranicích vyloučeni. V 06,36 hodin nastoupili v Hranicích do rychlíku IC 580 Hutník, ale opět bez lístků. Proto byli znovu v Olomouci z vlaku vyloučeni (cca 07,05 hodin). Po zakoupení lístků nastoupili v Olomouci v 09,08 hodin na EC 148 J. Perner (bez doprovodu policistů). K zajištění jejich bezproblémového příjezdu do Prahy byli požádáni o spolupráci kolegové z oddělení železniční policie a doprovodů vlaků Pardubice. Tito policisté vyjeli rychlíku vstříc a přibližně od 10,00 hodin jedou s 40 fanoušky od České Třebové na Prahu.
 
Samozřejmostí bude monitorování příjezdu fanoušků zpět. Z Prahy bude v 19,55 hodin vyjíždět rychlík IC 545 Ostravan, který bude posílen o tři vagóny. Předpokládaný příjezd rychlíku do Ostravy, hlavního nádraží je ve 23,30 hodin.
 
 
por. Ing. Stanislav Sobol
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
Ostrava 26. dubna 2010

vytisknout  e-mailem