Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření Kácov

KUTNOHORSKO – Policie přijala příslušná bezpečnostní opatření. 

Od pátku 15. srpna 2014 do neděle 17. srpna 2014, měla proběhnout v areálu zámku městyse Kácov ohlášená a povolená akce „Kácovské hudební harašení 2014“. Hlavní pořadatel byl v sobotu dopoledne nucen tuto akci ukončit z technických důvodů.

Policie se na tuto akci pečlivě připravila a v této souvislosti přijala také příslušná bezpečnostní opatření. I přes ukončení hudební produkce toto opatření probíhalo dále, protože souběžně s festivalem zde probíhala tradiční Kácovská pouť.

Do akce se zapojily desítky policistů dopravní, pořádkové i kriminální služby. Na výpomoc přijeli také policisté, kteří jsou v současné době absolventy Policejní školy Praha se svými instruktory ze Sadské.

Policie dohlížela na veřejný pořádek v místě konání hudební akce, ale i v ulicích městyse Kácov, kde probíhala pouť. Dopravní policisté v případě potřeby usměrňovali provoz a také se zaměřovali na kontrolu zákazu požívání alkoholu nebo jiných návykových látek řidiči motorových vozidel a obecně na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu.

Hudební produkci navštívilo kolem 100 návštěvníků a tradiční pouť kolem 3000 návštěvníků.

Policisté řešili jednu krádež osobních věcí, dva případy maření výkonu úředního rozhodnutí a případ kdy dvaatřicetiletý muž fyzicky napadal obsluhu a zároveň ničil zařízení restaurace. Výtržník nadýchal 2,75 promile alkoholu v dechu a skončil na protialkoholní záchytné stanici. Nyní je podezřelý z trestného činu Výtržnictví. Celkem zjistili 57 přestupků v dopravě, za které na místě uložili blokovou pokutou. V sedmi případech řešili alkohol za volantem. Zkontrolovali celkem 660 osob a 630 motorových vozidel.

Vzhledem k tomu, že díky prováděným kontrolám se policistům podařilo výrazně snížit nápad trestné činnosti, budou policisté i nadále v těchto bezpečnostních akcích pokračovat.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
19. srpna 2014
 

vytisknout  e-mailem