Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření v autobusové dopravě

KLADENSKO - Policisté kontrolovali alkohol u řidičů autobusové dopravy v městech Kladno a Slaný. 

Kladenští policisté z dopravního inspektorátu uspořádali v brzkých ranních hodinách ve středu 19. února 2014 bezpečnostní opatření. Celá tato akce byla zaměřená na kontroly alkoholu u řidičů v autobusové dopravě a technický stav těchto dopravních prostředků. V rámci bezpečnostního opatření se kontrolní činnost týkala všech dopravních autobusových společností, a to linkových a dálkových autobusů, tak i městské hromadné dopravy. Policejní hlídky bezpečnostní akci uskutečnily v autobusových stanicích a zastávkách v městech Kladno a Slaný.
 
Při této bezpečnostní akci v dopravě byli řidiči autobusů kontrolováni především na alkohol nebo jiné návykové látky před jízdou, ale samozřejmě byla provedena i kontrola technického stavu těchto dopravních prostředků. Do bezpečnostního opatření bylo tentokrát nasazeno pět policistů, kteří vždy při kontrolní činnosti přihlíželi na cestující. Policisté v průběhu ranní činnosti zkontrolovali celkem devět autobusů a u všech řidičů byla provedena dechová zkouška. Při prováděné kontrolní dechové zkoušce u jednoho řidiče autobusu v 5.25 hodin v autobusové stanici v Kladně v ulici Dukelských Hrdinů, byla dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem. U řidiče byla naměřena hodnota ve výši 0,30 promile alkoholu v dechu. V době prováděné kontrolní činnosti řidič nepřevážel  žádné  osoby. Na místě byl šedesátiletému řidiči odebrán řidičský průkaz. U ostatních řidičů byly provedené dechové zkoušky negativní. Kontroly na technický stav autobusů byly bez vážných závad. Jednalo se pouze o drobné nedostatky, které byly na místě řešeny domluvou a ihned ze strany řidičů odstraněny. V následujících týdnech budou policisté v bezpečnostních akcích obdobného typu nadále pokračovat na území okresu Kladno.
 
V dopoledních hodinách na bezpečnostní opatření policisté navázali dopravně bezpečnostní akcí ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu a tentokrát se zaměřili na dopravu nákladní. Kontrolní činnost vykonávali policisté na pevném stanovišti v obci Blahotice na Slánsku. Celkem bylo zkontrolováno deset nákladních vozidel a jejich řidiči. Při kontrolách policisté zaznamenali pouze několik drobných přestupků na úseku technického stavu vozidel. Porušení sociálních přepisů nebylo v tomto případě zjištěno. V návaznosti na tuto dopravně bezpečnostní akci budou policisté v kontrolní činnosti pokračovat i v následujících dnech ve vytipovaných úsecích kladenského okresu.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
20. února 2014
 
 
 

vytisknout  e-mailem