Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Bezpečnostní opatření na vánoční svátky

KARLOVARSKÝ KRAJ – Aktualizace - Policisté na vánočních trzích. 

AKTUALIZACE ke dni 19. 12. 2018

V rámci bezpečnostního opatření v období adventu probíhají pravidelné hlídky policistů, kteří jsou vybaveni dlouhými zbraněmi. Potkat je můžete v ulicích, obchodních centrech nebo také na vánočních trzích.

V současné době neevidujeme zvýšený nárůst páchání majetkové trestné činnosti v souvislosti s předvánočním obdobím, jako tomu bývalo v minulosti. I přesto však upozorňujeme, aby v místech s větším pohybem lidí, si každý uschoval doklady, peníze i jiné cennosti do vnitřních kapes oděvů tak, aby je měl pod kontrolou. Nedávejte zbytečně příležitost zlodějům.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
19. 12. 2018

Aktualizace ke dni 1. 12. 2018

V rámci policejní akce „bezpečná lokalita“ a v souvislosti s opatřením na blížící se vánoční svátky proběhlo dne 1. prosince 2018 opatření zaměřené na kontrolu dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v obci Josefov a Josefov část Hřebeny. Společně s policisty se na opatření podíleli také místní dobrovolní hasiči.
 
Již tradičně se zde konala kulturně společenská akce Mikulášská jízda, na kterou se sjíždějí návštěvníci z celého Karlovarského kraje. Lidé na mikulášskou zábavu, na hrad Hartenberg, přijíždí historickým vlakem poháněným párou nebo také vlastním vozidlem. Děti tak zažily netradiční mikulášskou a jistě si užili mnoho zábavy s čerty a anděli, kteří neustále tropili různé kousky.
 
Celá akce proběhla bez potíží. K žádnému narušení veřejného pořádku nedošlo a řidiči se při parkování chovali také ukázněně.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
1. 12. 2018

Už tento víkend začíná advent a policisté v Karlovarském kraji budou více vidět v ulicích. Dle situace a v návaznosti na pořádání různých vánočních akcí budou přijímány adekvátní bezpečnostní opatření na celém území Karlovarského kraje. Lidé tak v ulicích, obchodních centrech, na vánočních trzích, koncertech nebo nádražích budou častěji potkávat policejní hlídky, které mohou být vybaveny také dlouhými zbraněmi.
 
„V pondělí se sešel Výbor pro zpravodajskou činnost. Žádná z tajných služeb nemá informace, že by České republice hrozilo konkrétní riziko, nicméně doporučily, aby policie realizovala preventivní bezpečnostní opatření jako v minulých letech,“ řekl ministr vnitra Jan Hamáček.
 
V České republice stále platí první stupeň ohrožení terorismem, který byl vyhlášen v souvislosti s teroristickými útoky v Bruselu v březnu 2016, na základě jehož jsou během celého roku nastavena zvýšená bezpečnostní opatření.
 
První náměstek policejního prezidenta brig. gen. Martin Vondrášek k celé situaci uvedl: „I přestože v současné chvíli nemáme žádné informace, které by směřovaly k přímému ohrožení našeho státu, v souvislosti s vánočními svátky Policie ČR na všech krajských ředitelstvích připravuje adekvátní bezpečnostní opatření, která budou přizpůsobena a plánována vždy podle konkrétní situace a ohlášených akcí. Policisté budou dohlížet na místa s větším počtem účastníků, vánoční trhy, koncerty, rozsvícení vánočních stromů atd. Každé opatření a počty policistů budou přizpůsobena konkrétní akci a jejímu rozsahu.“
 
Každý rok evidujeme v Karlovarském kraji nárůst kapesních krádeží právě v období adventu. Dávejte si prosím pozor na své osobní věci, hlavně v místech, kde je větší koncentrace lidí jako jsou vánoční trhy, obchodní centra apod.
 
Informace pro pořadatele a organizátory akcí:
 
V případě zájmu se můžete obrátit a využít nonstop linku Policie České republiky zřízenou právě pro potřeby zabezpečení velkých sportovních a kulturních akcí. Veškeré informace získáte na telefonním čísle 800 255 255.

Přejeme Vám krásné a poklidné prožití těchto krásných svátků.
 
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
30. 11. 2018
 

Odkazy do noveho okna

Mikulášská

Mikulášská 

Detailní náhled

Mikulášská

Mikulášská 

Detailní náhled

Mikulášská

Mikulášská 

Detailní náhled

Mikulášská

Mikulášská 

Detailní náhled

bezpečnostní opatření

bezpečnostní opatření 

Detailní náhled

bezpečnostní opatření

bezpečnostní opatření 

Detailní náhled

bezpečnostní opatření

bezpečnostní opatření 

Detailní náhled

bezpečnostní opatření

bezpečnostní opatření 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem