Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bezpečnostní opatření při MS v klasickém lyžování

Tisková zpráva k bezpečnostnímu opatření Policie ČR během Mistrovství světa v klasickém lyžování  

     V době konání Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci budou policisté ve zvýšené míře dohlížet na průjezdnost páteřních komunikací, na plynulost a bezpečnost dopravy, zajišťovat bezpečnost obyvatel Libereckého kraje, návštěvníků soutěže i samotných závodníků a chránit jejich majetek. Vysoká koncentrace osob s sebou vždy přináší bezpečnostní rizika a zvýšené množství policistů jistě pomůže tato rizika podstatně snížit.
     Věříme, že zvýšený počet policistů v době konání soutěže nebude v Libereckém kraji působit na veřejnost negativně. Policisté budou kdykoliv připraveni občanům profesionálně pomoci.
     Běžný výkon služby libereckých policistů denně posílí desítky dalších příslušníků Policie ČR. Do bezpečnostního opatření bude nasazeno téměř 500 policistů ze severních Čech a dalších zhruba 300 policistů z ostatních krajů. Půjde především o policisty z dopravní a pořádkové služby, dále o kriminalisty a policisty z cizinecké policie. Na místě budou také policejní pyrotechnici a psovodi se psy.
     K plnění úkolů Policie ČR budou do bezpečnostního opatření veleni také vojáci Armády ČR, kteří budou sloužit ve společných hlídkách s policisty. 
    Policie ČR bude mít během opatření k dispozici vrtulník s přenosem obrazu do řídícího štábu, dvě vozidla s termovizí a dvě vozidla určená k odhalování padělaných dokladů - tzv. schengenbusy. Termovizi a i schengenbus využívali policisté v Liberci už během loňského bezpečnostního opatření na světovém poháru v lyžování. Díky termovizi byli loni např. zadrženi pachatelé, kteří se v noci pokusili ukrást televizní kameru v areálu na Ještědu. 

     V řídícím štábu Policie ČR budou tak jako loni pozorovatelé z bezpečnostních sborů ze SRN, Polska a nově také z Norska. S policisty ze SRN a Polska velmi úzce denně spolupracujeme např. při výměně informací nebo ve společných hlídkách. Během bezpečnostního opatření bude tato spolupráce ještě intenzivnější. K vidění budou smíšení česko-polské a česko-německé hlídky dopravních policistů (nasazeno bude 10 dopravních policistů ze SRN a 8 z PR).

     V rámci tohoto bezpečnostního opatření Vám bude od 14. února do 2. března v Liberci nepřetržitě k dispozici tisková mluvčí Policie ČR. Kontakty:
14. - 22. února mjr. Mgr. Jarmila Hrubešová 724 250 920
23. února - 2. března por. Bc. Jana Matonohová 724 160 461
(obě z Krajského ředitelství policie Severočeského kraje)
 

vytisknout  e-mailem