Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření v kladenském okrese

KLADENSKO - Policisté uskutečnili rozsáhlé kontroly po celém území okresu Kladno. 

V tomto týdnu od pondělí 26. května 2014 až do víkendových dnů v okrese Kladno probíhají rozsáhlá bezpečnostní opatření, do kterých bylo nasazeno několik desítek policistů, aby byl zvýšen výkon služby po celém území kladenského okresu.
 
Bezpečnostní opatření jsou zaměřena na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených věcech a motorových vozidlech a dále na řízení pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Tato bezpečnostní opatření jsou rozplánována do různých časových intervalů, a probíhají nejen v průběhu dne, ale samozřejmě i v nočních a brzkých ranních hodinách. Policejní hlídky jsou rozmístěny na vytipovaných pevných stanovištích, která jsou nejen v městech a obcích, ale i na odlehlých místech pozemních komunikací. Policisté v rámci kontrolní činnosti zajišťují bezpečnost v silničním provoze, ale také zabezpečují veřejný pořádek a ochranu majetku a osob.
 
Do bezpečnostních opatření se zapojili také policisté z oddělení cizinecké policie, kteří zkontrolovali vytipované ubytovny a pozornost věnovali především osobám s neoprávněným pobytem na území České republiky.
 
V průběhu těchto bezpečnostních opatření i v tomto týdnu kladenští policisté z dopravního inspektorátu připravili čtyři dopravně bezpečnostní akce, které jsou zaměřeny na bezpečnost v silničním provozu a provádí se kontrolní činnost zaměřená na platná řidičská oprávnění, dechové zkoušky na alkohol a drogy, doklady o pojištění zákonné odpovědnosti z provozu vozidel a dodržování rychlosti, používání bezpečnostních pásů a na technický stav vozidel.
 
Bezpečnostní opatření i dopravně bezpečnostní akce budou probíhat v okrese Kladno i v následujících dnech.
 
Policie opět upozorňuje všechny řidiče motorových vozidel, ale i cyklisty, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant v žádném případě nepatří. Všichni tito neukáznění a nenapravitelní řidiči ohrožují nejen své zdraví , ale především zdraví a životy všech ostatních účastníků silničního provozu.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
30. května 2014

vytisknout  e-mailem