Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezproblémový fotbal

Bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním proběhlo bez jakýchkoliv excesů. Na služebně i tak skončila téměř dvacítka osob. 

Bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku prováděla pražská policie již od odpoledních hodin. Přibližně v půl sedmé večer přijelo na vlakové nádraží do Vršovic odhadem 140 fanoušků hostujícího celku. Policisté je hned v prvopočátku vyzvali k respektování zákona a pokynů policistů, kdy fanoušky rovnou upozornili, že v opačném případě by došlo vůči „narušitelům“ k zákroku a případně, nebude-li zbytí i použití donucovacích prostředků. Možná i díky tomuto preventivnímu opatření proběhl přesun ostravských fanoušků na stadion bez jakýchkoliv závad. Ve stejném duchu proběhlo i samotné fotbalové utkání a následný rozchod ze stadiónu.
Jedinou mimořádnou událost řešili policisté přibližně pět minut před osmou hodinou večer, to když operátoři linky tísňového volání přijali oznámení o potyčce několika osob v Malešickém parku. Na místo okamžitě vyjeli policisté jak pohotovostní motorizované jednotky, tak speciální pořádkové jednotky. Ti po příjezdu na místo zadrželi celkem devatenáct osob, které následně předvedli na policejní služebnu pro podezření z přestupku. Po zadokumentování jejich jednání předali policisté všechny zajištěné úředníkům správního orgánu. Nutno zmínit, že tato situace neměla se samotným bezpečnostním opatřením nic společného.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 29. 3. 2014

vytisknout  e-mailem