Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bicykly terčem zlodějů

TRUTNOVSKO - Kola mizí ze sklepů i chodeb domů 

volejte 158volejte 158
Trutnovští policisté ve středu dopoledne 22. 5. 2013 vyjížděli do Železničářské ulice, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do sklepu obytného domu. Nezvaný host z místnosti odcizil horské jízdní kolo značky MERIDA. Majitel kola vyčíslil škodu na částku převyšující 10 tisíc korun.
Do dalších dvou sklepních kójí se neznámý zloděj vloupal z pondělí na úterý 21. 5. 2013 rovněž v Trutnově na Železničářské ulici. Ze sklepů zmizel mikroskop, bateriová svítilna a AKU šroubovák s příslušenstvím. V tomto případě poškození vyčíslili škodu na necelé 2 tisíce korun.
K druhému případu krádeže jízdního kola došlo ve středu 22. 5. 2013 v Trutnově na ulici Na Záduší. Oznamovatelka mužům zákona sdělila, že dosud neznámý zloděj z volně přístupné chodby obytného domu odcizil celoodpružené horské jízdní kolo značky CARRERA tmavě červené barvy. V tomto případě vznikla majitelce bicyklu škoda ve výši 12 tisíc korun. Muži zákona uvedené případy zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinů krádeže provedené vloupáním a krádeže prosté. V uvedených případech, kdy pachatelé do sklepů vnikli násilím, jim v případě prokázání viny hrozí za porušování domovní svobody a krádež provedenou vloupáním až tři roky vězení. Poslední z případů muži zákona dokumentují jako krádež prostou, za kterou pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizených věcech intenzivně pátrají.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, kteří by ze sklepů či chodeb svých domů zaslechli jakékoli zvuky připomínající páčení, nechť ihned telefonují na linku 158. Stejně by se měli nájemníci domů zachovat, pokud na chodbách či v suterénech svých obydlí zahlédnou zcela cizí osobu, která svým chováním vzbuzuje jakékoli podezření. Policejní hlídka je po takovémto oznámení na místě během několika minut, což může přispět k odhalení pachatele jakékoli majetkové trestné činnosti.
por. Bc. Udo Ertner
23. 5. 2013 v 8:40

vytisknout  e-mailem