Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Bilance nehodovosti za rok 2010

Dopravní nehodovost v Olomouckém kraji klesá. 

Dne 14. 1. 2010 se uskutečnila v budově Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje tisková konference, která mapovala vývoj dopravně bezpečnostní situace za uplynulý rok 2010 na silnicích v našem kraji.

Tiskové konference se zúčastnil krajský vedoucí odboru dopravní police pan plk. Mgr. Pavel Novák a krajská koordinátorka prevence paní por. Mgr. Marta Vlachová.

Součástí setkání byla mediální prezentace, která upozornila na snížení počtu dopravních nehod, kdy za rok 2010 došlo na území Olomouckého kraje k 4 156 dopravním nehodám.

V porovnání se stejným obdobím roku 2009 se počet dopravních nehod na Olomoucku snížil o 251 případů. Bohužel výše uvedená dopravní nehodovost zavinila smrt 45 osob. V porovnání s rokem 2009 zahynulo na silnicích v našem kraji o 6 osob méně. Z krajských statistik dále vyplývá, že největší počet dopravních nehod připadá na pátek.

V závěru konference krajský vedoucí odboru dopravní police pan plk. Mgr. Pavel Novák sdělil novinářům, že ke snížení počtu dopravní nehodovosti přispívají časté dopravně bezpečnostní a preventivní akce, jež policie vyhlašuje na území celého kraje.

Jen za minulý rok 2010 policisté odhalili v Olomouckém kraji 39 427 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

por. Mgr. Michal Pižurin

19. 1. 2011

 

vytisknout  e-mailem