Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bitka na Americké

PLZEŇ - Dva cizinci bezdůvodně zaútočili na mladého muže. Ten se ubránil a agresorům utekl. Policie nyní po něm pátrá, neboť jeho výpověď je důležitá pro řádné objasnění případu. 

     Policisté Obvodního oddělení Plzeň – střed rozplétají incident, který se odehrál na jejich teritoriu dne 16. dubna tohoto roku. Zhruba okolo půl jedenácté v noci byla policejní hlídka vyslána na ulici Americká, kde se dva cizinci dopustili přečinu výtržnictví. Přesně ve 22 hodin a 22 minut na zastávce městské hromadné dopravy s názvem U Práce před domem číslo 8 nejdříve zcela bezdůvodně vyprovokovali slovní rozepři se zhruba 30letým mužem, který zde pravděpodobně čekal na příjezd vozu hromadné dopravy. Hádka záhy přerostla ve fyzické napadení mladého muže. Ten se však útočníky nenechal zaskočit a aktivně se jejich agresi bránil. Když odrazil prvotní útok, dal se na útěk. V ten moment jeden z agresorů vytáhl z odpadkového koše, který je umístěn na zastávce, plastovou vložku plnou odpadu a po utíkajícím jí mrštil. Vzápětí tak učinil s obsahem  druhého, na místě se nacházejícího, odpadkového koše. Ten se zakutálel až před autobus pravidelné linky číslo 35, který právě stál na zastávce. Smetí z obou košů přitom znečistilo jako chodník, tak vozovku. Na závěr jeden z pachatelů rukou sevřenou v pěst udeřil do přenosného označení uvedené zastávky.

     Plzeňští policisté se případem ihned po přijetí oznámení začali intenzivně zabývat. Ačkoli téměř okamžitě na místě zajistili oba pachatele a zjistili, že se jedná o cizince ve věku 22 a 34 let, kteří oba v době činu byli pod vlivem alkoholu, kdy nadýchali téměř dvě promile, totožnost napadeného muže jim zatím není známa. Podle dosud získaných informací by se mělo jednat o muže ve věku zhruba 30 let, sportovní postavy vysoké asi 190 cm. Poškozený měl velmi krátce střižené vlasy, takřka „dohola“, se znatelnou čelní pleší a tzv. kouty. Byl světlé pleti, hladce oholen a oděn do tmavé sportovní bundy a tmavých sportovních kalhot. Na nohou měl obuty sportovní boty fosforově zelené barvy.

     Protože pro řádné objasnění tohoto protiprávního jednání je výpověď napadeného muže stěžejní, žádáme poškozeného v případě, že se o naší výzvě dozví, nebo občany, kteří jsou schopni poskytnout jakoukoli informaci vedoucí ke zjištění totožnosti napadeného muže, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.

por. Ing. Hana Štefflová
31. května 2017

vytisknout  e-mailem