Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Blesková práce rychnovských policistů

Loupež objasněna po 24 hodinách 

V pondělí  2. srpna v podvečerních hodinách byl na Rychnovsku zadržen muž, podezřelý z loupežného přepadení rychnovské benzinové čerpací stanice. K přepadení došlo o den dříve, v neděli  1. srpna 2010 krátce po půl sedmé ráno, kdy  muž  v kukle se zbraní v ruce  pod pohrůžkou násilí částečně česky a částečně cizím jazykem donutil obsluhu k vydání hotovosti. Po obdržení obnosu v řádech desetitisíců z místa činu ujel.
Obsluha, která naštěstí nebyla zraněna, ihned, jak to bylo možné, kontaktovala linku 158 a zároveň požádala o pomoc osádku vozu, která do benzinové stanice dorazila. Osádka ochotně vyrazila lupiče pronásledovat, ale bohužel jeho vůz se jim po kratší době ztratil.
Mravenčí prací policistů a jejich osobní i místní znalostí se během 24 hodin podařilo podezřelého muže vypátrat. Šetření napomohla výpověď obsluhy a částečně i monitorovací záznam poškozené firmy. Důležitou indicií pro pátrání bylo přesné určení typu vozidla.
U třiašedesátiletého muže z Rychnovska byla v pondělí v podvečer provedena domovní prohlídka, jejíž součástí byla i prohlídka osobního motorového vozidla. Při ní policisté nalezli kuklu, střelnou zbraň a další předměty, související se spácháním uvedené trestné činnosti.
Včera byl u obviněného muže podán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Za zločin loupežného přepadení obviněnému muži hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.
Tento případ má stejný konec jako další dvě loupežná přepadení, která na této konkrétní rychnovské benzinové čerpací stanici šetřili policisté i v roce 2001, kdy obsluhu přepadl muž s nožem v ruce a v roce 2007, kdy pachatel použil střelnou zbraň. Ve všech případech byli pachatelé dopadeni a místo „radovánek“ z odcizené finanční hotovosti je čekal dlouholetý pobyt ve vězení. Ten čeká i na dalšího pachatele, který druhou rychnovskou benzinovou stanici s nožem v ruce přepadl v únoru tohoto roku.
por. Mgr. Alena Kacálková
4. srpna 2010

Orlický.net: Policie zadržela lupiče, který přepadl benzinku

vytisknout  e-mailem