Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bleskově objasněná přepadení

TEPLICE - S nožem v ruce přepadl benzínku; Zloděj se schovával pod postelí... 

Bleskově objasněná přepadení
     Díky perfektní práci policistů bylo během jediného dne objasněno loupežné přepadení benzínové čerpací stanice, ke kterému došlo v pondělí odpoledne v Bílině. Pachatelem je 26letý muž, který ale nemá na svědomí jen tento skutek.
     V pondělí kolem půl páté odpoledne přepadl u Chudeřic ženu, kterou chtěl okrást o kabelku. Ve chvíli, kdy kolem poškozené procházel, chytil kabelku, kterou měla přes rameno a pokusil se ji odcizit. Chvilku se s ní o tašku přetahoval, a přestože žena během potyčky upadla na zem, svůj majetek nadále houževnatě bránila, takže se dal nakonec na útěk s prázdnou.
     Jeho touha po penězích byla tak silná, že se rozhodl je získat za jakoukoliv cenu. Dvě hodiny po neúspěšném přepadení přišel na benzínku v Bílině, vytáhl na obsluhu nůž a pod pohrůžkou jeho bezprostředního použití donutil zaměstnankyni k vydání finanční hotovosti z pokladny. Z pumpy poté s necelými sedmi tisíci utekl.
     Policisté ihned začali po pachateli obou přepadení intenzivně pátrat a hned další den ho na základě zajištěných důkazů a svědectví zadrželi. Muži dále prokázali, že se před týdnem v Ledvicích vloupal do zaparkované dodávky, kdy násilím vnikl do kabiny automobilu, ve které ale nenašel nic hodnotného. Odstranil proto okénko vedoucí do nákladového prostoru, ze kterého si odnesl bourací kladivo, vrtačku, pilu a další nářadí v hodnotě 23 tisíc korun.
     O dva dny později se společně s dalším zatím neznámým komplicem vloupal ve Světci do kaple na hřbitově, ze které odcizili křovinořez, sekačku a další zahradní nářadí a náčiní za nejméně osm tisíc. Dále je podezřelý, že minulý čtvrtek odcizil ze společenské místnosti ubytovny v Chudeřicích televizor v hodnotě čtyři tisíce korun.
     Zadržený byl obviněn z přečinů krádeže a zvlášť závazného zločinu loupeže, policisté podali podnět k jeho vzatí do vazby. Pokud bude odsouzen za trestné činy, ze kterých byl obviněn, může strávit až deset let ve vězení.
Bleskově objasněná přepadení.mp3 
 
Zloděj se schovával pod postelí
     Policisté z oddělení hlídkové služby zadrželi dva muže ve věku 29 a 19 let, kteří chtěli včera v noci vykrást rekreační chatu u Hrobčic. Na základě oznámení muže, který asi dvě hodiny po půlnoci spatřil v sousedově chatě světlo baterky a slyšel podezřelé zvuky, vyjeli policisté na označené místo. Oznamovatel jim ukázal chatu, u které byly zjevně násilně otevřené dveře. Uvnitř policisté zadrželi 29letého muže, který se schovával pod postelí. Venku před chatou pak zadrželi mladšího muže, který se taktéž neúspěšně snažil schovat ve vozidle, ve kterém na místo činu podezřelí přijeli.
     Staršímu muži, který se nedostal do křížku se zákonem poprvé, bylo sděleno podezření z přečinů krádeže ve stadiu pokusu, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které mu hrozí až tříleté vězení. Jeho mladšímu „kolegovi“, který měl před chatou hlídat, aby je nikdo nechytil, což se mu zjevně moc nepovedlo, policisté sdělili podezření z přečinu krádeže spáchaného formou účastenství, za což mu hrozí maximálně dvouletý pobyt za mřížemi.
Zloděj se schovával pod postelí.mp3 
 
Drahá chvilka potěšení
     Policisté zjistili totožnost zlodějky, která koncem září okradla v Teplicích staršího cizince. Ten si pozval 30letou ženu do auta a požadoval po ní za úplatu sexuální služby. Prostitutka jeho přání vyhověla, kromě peněz vyinkasovaných za chvilku potěšení mu však v nestřeženém okamžiku ukradla ještě peněženku. Muže tak vyšel sex poměrně draze, kromě dokladů a platební karty přišel o téměř devět tisíc korun.
     Ženě policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které jí může soudce poslat až na dva roky do vězení.
 
Nemůže se dočkat sněhu
     Na zimu se chtěl zřejmě pořádně připravit 29letý recidivista, který u teplického marketu odcizil hrablo na sníh. Vystavené zboží vzal z místa před prodejnou, a aniž by zaplatil, odešel pryč. Dostihl ho ale pracovník ostrahy, který lapku předal policistům. Ti mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 21. 11. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem