Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bleskově objasněné vloupání

JIČÍNSKO - Mladíka si služební pes našel, na druhém konci obce  

Nepříjemné probuzení čekalo ve čtvrtek 25. července ráno majitelku rekreační chalupy v Psinicích a její vnučku
.
 
Obě krátce po páté hodině ranní probudila velká rána. V domnění, že je někdo na půdě, otevřely dveře na dvůr a přitom si všimly mladého muže, který vyběhl z jejich  kůlny. Na sobě měl černou mikinu a přes hlavu kapuci. Utíkal směrem ke stodole a dále pokračoval na přilehlou louku.
 
Mladší z žen okamžitě vše oznámila na linku 158. Na místo vyjela policejní hlídka a psovod se služebním psem Brodym. Ten se hned vydal po čerstvé stopě. Došel až k odloženým sportovním botám, které muž na útěku odhodil. Potom pokračoval dál přes louku, pole a podél lesa až na druhý konec obce, kde zadním vchodem vběhl do bytového domu. Chodbou prošel před dům, kde na schodech vystopoval pronásledovaného dvacetiletého mladíka. I když zde seděl bez mikiny a na nohách měl nazuté pantofle, přesto psa neoklamal. Navíc ho prozradily mokré kraťasy a špinavé nohy. Za výborně odvedenou práci čekala Brodyho odměna. Spolu s psovodem pak mladíka doprovodili přes celou obec zpět ke kůlně, kde i přesto, že byl vyrušen majitelkou, stačil odcizit nářadí, které při útěku ztratil.

Policisté ho následně převezli na policejní služebnu, kde se o svém ranním dobrodružství rozpovídal. Za přečiny krádeže a porušování domovní svobody mu hrozí až dva roky vězení.
 
nprap. Hana Klečalová
31. července 2013 v 07:10

vytisknout  e-mailem