Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bleskové zadržení dvou pachatelů

LIBEREC – Během necelé půl hodiny od oznámení o vloupání již seděli oba muži v policejním autě. 

V pondělí 22. ledna v půl druhé ráno se dva muži z Liberecka rozhodli vloupat do kůlny u jednoho z domů v poklidné části města Liberce.
Slovo dalo slovo a oba se ladně, téměř synchronizovaně, přehoupli přes oplocení u domu a zamířili do zadního traktu zahrady. Za několik málo okamžiků  již stáli před zajištěnými dveřmi stodoly. Několika ranami a kopy se pokusili vloupat dovnitř, avšak zámek dveří byl jednoznačně proti jejich úmyslu. Svou hlučností tak na sebe oba „lapkové“ jen upozornili. Nezvyklým hlukem vzbuzení obyvatelé okolních domků okamžitě zareagovali a o noční eskapádě informovali policejní operační středisko. Oba muži, vyrušeni reakcí obyvatel klidné čtvrti, vzali nohy na ramena a z místa, aniž by stihli něco odcizit, utekli.

V tu dobu již na místo a do přilehlého okolí směřovaly policejní hlídky. Během necelé půl hodiny od oznámení, nedaleko místa činu, policisté oba muže zadrželi. V průběhu prvotních úkonů policisté zjistili, že jeden ze zadržených mužů není žádným nováčkem. V minulosti již totiž byl pro majetkovou trestnou činnosti odsouzen. Jak u 31letého recidivisty, tak také u jeho 27letého komplice, provedli policisté orientační dechové zkoušky na zjištění alkoholu v dechu. Přístroj vykázal negativní hodnoty. Posléze přišel na řadu také test na drogy. Výsledek, oproti předchozímu testu na alkohol, byl na přítomnost drog pozitivní u obou zadržených. Následoval převoz na policejní služebnu a poté do policejní cely.

Oběma mužům z Liberecka ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili policisté podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody, za což jim v případě odsouzení může hrozit pobyt ve vězení od šesti měsíců až na tři léta.

Škoda na majetku, kterou oba „výtečníci“ způsobili, přesáhla tři tisíce korun.

 

23. ledna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem