Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Blíží se adventní čas

PLZEŇ – Policisté budou nejen v předvánočním čase a ve zvýšené míře dohlížet na bezpečnost občanů. 

V souvislosti s blížícími se vánočními svátky a pořádáním adventních trhů jako každý rok policisté Městského ředitelství policie Plzeň přijali zvýšené bezpečnostní opatření. Policisté budou dohlížet na bezpečnost obyvatel zejména na místech s větší fluktuací osob, jako jsou vánoční trhy, rozsvěcování vánočního stromečku, nákupní centra a další vytipovaná místa. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se koná první adventní neděli 1. prosince 2019 na náměstí Republiky. Od tří hodin odpoledne bude na náměstí uzavřen provoz pro veškerou dopravu, včetně autobusových linek MHD. Do půl šesté budou jezdit pouze tramvaje číslo 1 a 2. Od půl šesté do půl sedmé dojde k výluce i tramvajových linek. Dále budou částečně uzavřeny ulice Dřevěná, Pražská, Dominikánská, Prešovská, Bedřicha Smetany, Františkánská a Kopeckého sady. Uzavírka ulic a výše uvedených přilehlých ulic potrvá až do sedmi hodin večer.

Městské ředitelství policie Plzeň již dlouhodobě a úzce spolupracuje s Městskou policií a státní správou a samosprávou, kteří se také budou podílet na hladkém průběhu adventu. Policisté jsou připraveni reagovat na aktuální situaci, zejména v oblasti veřejného pořádku tak, aby v případě potřeby mohli adekvátně zasáhnout. Výkon služby je nastaven, aby v co nejvyšší možné míře minimalizoval ohrožení našich občanů, zejména v centru města. V rámci opatření budou policisté dohlížet i na bezpečnost a plynulost dopravy na plzeňských komunikacích.

Cílem bezpečnostních opatření je i prevence proti páchání trestné činnosti majetkového charakteru jako jsou krádeže na osobách v nákupních centrech, tržištích, v hromadných dopravních prostředcích a dalších místech se zvýšenou koncentrací osob.

Policisté připomínají občanům, aby si při vánočních nákupech dávali pozor na své osobní věci, nenechávali je ve vozidlech, na internetových e-shopech objednávali jen z ověřených a důvěryhodných zdrojů a nedávali zlodějům sebemenší šanci.

Policisté dělají maximum pro bezpečí naši občanů a v případě potřeby se na nás neváhejte obrátit, jsme tu 24 hodin pro vás.

nprap. Veronika Hokrová

vytisknout  e-mailem