Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Blokáda v Hrádku

Frýdek-Místek - Již podruhé během několika dní frýdeckomístečtí policisté vyjížděli do Hrádku na mezinárodní silnici I/11. 

Foto: PČR/ nprap. Bc. Vlastimil StarzykFoto: PČR/ nprap. Bc. Vlastimil Starzyk

        Stejně jako minulý týden ve čtvrtek, se zde  shomáždily  desítky lidí a  zablokovaly  silnici v místě přechodu pro chodce na dobré dvě hodiny. Občané Hrádku a okolí  takto projevili nesouhlas s tíživou dopravní situací na hlavním tahu směr Slovensko. Svým postojem tak chtějí přinutit úřady k nalezení řešení neúnosného stavu husté  kamionové dopravy v jejich obci.
V místě  blokády se tak vytvořily několikakilometrové kolony v obou směrech. Policisté z Jablunkova a Třince dbali na to, aby zde nedocházelo k narušení veřejného pořádku a  v případě vyhrocení situace byli připaveni protestní akci nuceně ukončit. Dopravní hlídky monirovaly kolony, zda-li nedochází v důsledku vedra k ohrožení zdaví řidičů a v případě, že v koloně stál autobus nebo kamion se zvířaty, těmto policisté umožnili průjezd  zablokovaným přechodem. V několika případech byli nuceni zasáhnout a lidem i šoférům domluvit.

Bc. Vlastimil Starzyk

Odkazy do noveho okna

Blokáda Hrádek 2

Blokáda Hrádek 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem