Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Boční střet vozidel na dálnici D46

PROSTĚJOVSKO - Každý z řidičů svaluje vinu na toho druhého. 

V úterý 22. srpna 2017 krátce před devátou hodinou došlo na 24 kilometru dálnice D46 ve směru na Olomouc k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Dle slov sedmačtyřicetiletého řidiče automobilu typu Opel Insignia k dopravní nehodě mělo dojít tak, že řidič automobilu typu Volkswagen Passat měl do levého boku jeho vozidla úmyslně narazit v době, kdy ho předjížděl levým jízdním pruhem. Po nárazu měl být automobil Opel odhozen do pravých svodidel.

Dle slov třiatřicetiletého řidiče Volkswagenu měl nehodu způsobit naopak řidič Opelu. Ten měl v době, kdy byl předjížděn přejet do levého jízdního pruhu, kde se měl bočně střetnout s jeho vozidlem. Po střetu vozidlo Volkswagen narazilo zadní částí do levých svodidel. Vozidlo Opel mělo dostat smyk a následkem toho narazit do pravých svodidel.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, ale byla poškozena obě vozidla a svodidla na obou stranách dálniční komunikace. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 170 tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

por. Mgr. František Kořínek

23. srpna 2017

Odkazy do noveho okna

Opel x VW na D46

Opel x VW na D46 

Detailní náhled

Opel x VW na D46

Opel x VW na D46 

Detailní náhled

Opel x VW na D46

Opel x VW na D46 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem