Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bodla druha do břicha

ÚO Bruntál - hrozí jí až 10 let odnětí svobody a jiné zprávy 

Bodla ho do břicha
Kriminalisté od neděle šetří případ napadení s nožem a zadrželi jsme podezřelou 24letou ženu. Včera 14.5.2012 policejní komisař SKPV ženu obvinil ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví. Toho se obviněná měla dopustit tím, že dne 13.5.2012 krátce po půlnoci v bytě ve Dvorcích měla v ložnici nožem napadnout svého 19letého druha. Tomuto napadení měl předcházet útok poškozeného, který ji měl předtím škrtit. Mladá žena měla poškozeného bodnou jedenkrát do břicha. Poté měla nůž umýt, schovat zpět do kuchyňské linky a poskytnout poškozenému první pomoc. Přivolala lékaře, kteří zraněného okamžitě převezli do nemocnice v Opavě, kde se ihned podrobil operaci. Vzniklo mu zranění, které ho bezprostředně ohrožovalo na životě. Trestní stíhání je vedeno na svobodě a obviněné hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let.
 
Cizí peníze použil na úhradu exekučního dluhu
V těchto dnech policisté sdělili podezření z přečinu zpronevěry 34letému muži z Olomoucka. Měl jako zaměstnanec restaurace v Rýmařově v době od 17. do 20.2.2012 zpronevěřit přes 21 tisíc Kč. Finanční částka byla z tržby restaurace a měl ji použít na úhradu svého exekučního dluhu. Poškozenému se k tomuto přiznal, sepsal s ním dlužný úpis, kde se zavázal hotovost do 27.2.2012 vrátit. To však do dnešních dní neučinil.
 
Půl roku chodil do restaurace krást
Z přečinu krádeže si v těchto dnech vyslechl podezření 62letý muž z Vrbenska. Protiprávního jednání se měl dopustit tím, že v průběhu půl roku, od června do prosince 2011, v Rýmařově v restauraci využil toho, že zde pracoval jako správce a měl zde opakovaně vnikat přímo do prostor restaurace. Zde měl pro vlastní potřebu odcizovat různý alkohol (pivo, víno) a cukrovinky v celkové hodnotě přes 1400 Kč. Při svém jednání měl poškodit i čtyři zámky dveří v hodnotě 600 Kč. Svého jednání se měl dopustit i přes skutečnost, že byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen.
 
Skončil na záchytce
V pondělí 14.5.2012 skončil na záchytné stanici v Opavě 31letý muž. Ten měl v Býkově pod vlivem alkoholu slovně a fyzicky napadnout obyvatele domu. Ve svém jednání pokračoval i po příjezdu policistů, tak byl za použití donucovacích prostředků zajištěn. Dechovou zkouškou jsme mu naměřili 1,88 promile. Po lékařském vyšetření agresivní muž putoval na záchytku. 
 
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
15.5.2012

vytisknout  e-mailem