Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Boj policie nekončí

Na čtyři desítky podnapilých dětí ! 

Z pátku na sobotu 20.12.2008 proběhla na trutnovském okrese preventivně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na podávání alkoholu mladistvým v restauračních zařízeních a provozovnách diskoték. Do půlnoci policisté kontrolovali restaurace a diskotéky v centru Trutnova, kde dechové zkoušky na alkohol prokázaly 5 podnapilých osob mladších 18 let.

Po půlnoci akce pokračovala na jedné z diskoték ve Dvoře Králové nad Labem, kde muži zákona zkontrolovali 85 osob. Na čtyři desítky ze zkontrolovaných osob ve věku od 15 do 18 let bylo pod vlivem alkoholického nápoje. Naměřené hodnoty se pohybovaly v rozmezí od 0,1 do 3,8 promile alkoholu v dechu zkontrolovaných dětí. Do akce se zapojilo přes čtyřicet policistů Okresního ředitelství Policie České republiky Trutnov. Podnapilé děti byly po zadokumentování předány pracovnicí péče o dítě Městského úřadu ve Dvoře Králové nad Labem zákonným zástupcům. 

Policisté věc dokumentují pro podezření z přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, za který tomu, kdo alkohol mladistvým podal, hrozí pokuta do výše 5 tisíc korun. V případě, že by policisté zjistili soustavné podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let, mohlo by se jednat o podezření ze spáchání trestného činu podávání alkoholických nápojů mládeži, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Na základě alarmujícího zjištění budou podobné preventivní akce na celém okrese Trutnov v nepravidelných intervalech pokračovat.

nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem