Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Boj s drogovou kriminalitou stále pokračuje

KARLOVARSKÝ KRAJ – Kriminalisté zadrželi 6 dealerů. 

Boj proti drogové kriminalitě v Karlovarském kraji stále pokračuje. Důkazem toho je rozsáhlý policejní zákrok, který se uskutečnil v úterý 25. června 2019 na Sokolovsku a Chebsku a zadrželi při něm kriminalisté celkem šest osob. Během téhož dne provedli téměř desítku domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor, při kterých zajistili zhruba 70 gramů pervitinu určeného k další distribuci a finanční prostředky ve výši více než 2 miliónů korun, pořízené z prodeje drog. Dále zajistili také velké množství výpočetní techniky a komunikačních zařízení používaných k distribuci drog.

Ve středu dne 26. června 2019 kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje obvinili celkem 6 osob ve věku od 35 až do 48 let. Tři z nich ze spáchání zvlášť závažného zločinu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, neboť jeden byl za stejný trestný čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán a dva spáchali čin ve značném rozsahu. Zbylé tři ze spáchání přečinu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dva obvinění si navíc vyslechli i obvinění ze spáchání přečinu Vydírání.

VIDEO

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí tří obviněných do vazby, který jej akceptoval. Soudce všechny tři obviněné poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí třem obviněným trest odnětí svobody až na pět let, dalším třem až na deset let.

nprap. Bc. Kateřina Krejčí
28. 6. 2019

vytisknout  e-mailem