Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bomba? Ne, hloupý žert

Jako trestný čin šíření poplašné zprávy prošetřují českokrumlovští policisté včerejší telefonát na linku 158, ve kterém kdosi oznámil, že v 10.30 hodin vybuchne v Základní škole Plešivec v Českém Krumlově bomba. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Na místo bylo okamžitě vysláno deset policistů Obvodních oddělení PČR Český Krumlov a Větřní, tři dopravní policisté a dva městští strážníci. Během chvíle dorazil velitel služby, dva kriminalisté a kriminalistický technik, pět hasičů HZS Český Krumlov, dva zdravotníci RZS Český Krumlov, pyrotechnik Policie ČR Správy Jihočeského kraje, psovod služební kynologie Správy Jihočeského kraje se psem speciálně vycvičeným pro detekci výbušnin, psovod Obvodního oddělení se psem a na místě byl přítomen také starosta Českého Krumlova.

Škola musela být evakuována, což znamenalo dostat v pořádku, v klidu a včas ze školy 340 žáků a 35 zaměstnanců školy.

Prohlídka vnitřních i vnějších prostor školy nakonec naštěstí potvrdila, že se jednalo pouze o nejapný žert. Provoz školy byl obnoven v 11.40 hodin. Pro policisty však práce neskončila, i nadále pokračují v šetření případu a po pachateli či pachatelích intenzivně pátrají.

nprap. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem