Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Boří les čeká další sanace

Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý navštívil 26. března 2015 společně s předsedou vlády ČR Bohuslavem Sobotkou, ministrem vnitra Milanem Chovancem, zástupci Ministerstva zemědělství a Lesů ČR lokalitu Bořího lesa.  

Na pozemcích o velikosti více než 500 ha lesa je stále v této jihomoravské lokalitě tisíce kusů nebezpečné munice, která zatím nebyla odstraněna. Vzhledem k rozhodnutí vlády z února letošního roku dojde na tomto území k systematické sanaci. Ta bude obnovena po dvanáctileté pauze, během níž stát nebezpečnou situaci neřešil.

„Z pohledu Policie České republiky jde o velice potřebné rozhodnutí vlády. Naším společným úkolem je chránit životy a zdraví obyvatel. Lokalita Bořího lesa je v tuto chvíli místem, kde se stále nachází nebezpečná munice, ta pochopitelně přináší nebezpečí i pro občany žijící v tomto kraji. Tyto neřešené problémy je třeba systematicky odstraňovat, což současná vláda činí a policie je připravena k plné součinnosti.“

Přítomní zástupci vlády, ministerstev a policie na místě diskutovali se zástupci místní samosprávy o časovém a technickém postupu prací. Sanace území, které je zamořeno municí z roku 1945, kdy proběhl odstřel muniční továrny, by měla být zahájena ještě v letošním roce.
 
plk. Ing. Jana Macalíková
26. 3. 2015

vytisknout  e-mailem