Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bourali kvůli nepozornosti

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za včerejší tři nehody mohla nepozornost řidičů. 

Během včerejšího dne vyjížděli dopravní policisté ke třem nehodám, jejichž hlavní příčinou byla nepozornost řidičů. K první nehodě došlo v půl deváté ráno v Podolí u parkoviště s autobusovou zastávkou. Řidič nákladního auta s přívěsem začal couvat. Jenže si nevšiml kam a do čeho. Díky jeho nepozornosti naboural do Renaultu, který stál na parkovišti a do přístřešku autobusové zastávky. Škoda je předběžně odhadnuta na necelých šestnáct tisíc korun. Řidič si vysloužil blokovou pokutu.

V deset hodin došlo ke srážce dvou Octávií na křižovatce v Kunovicích u místní školy. Osmapadesátiletá řidička vyjela z ulice Červená cesta směrem na Ostrožskou Novou Ves. Žena zřejmě přehlédla dopravní značku “Stůj, dej přednost v jízdě“ a vjela do křižovatky v době, kdy od Ostrožské Nové Vsi jel čtyřicetiletý řidič. Při srážce došlo ke zranění muže. Ten byl odvezen k ošetření do Uherskohradišťské nemocnice. Škoda na vozidlech se vyšplhala na sto čtyřicet tisíc korun.

Ke třetí dopravní nehodě vyjížděli policisté Mezi Nedakonice a Staré Město. Asi zamyšlený devětačtyřicetiletý řidič Roomsteru, který jel od Nedakonic, nestačil včas zareagovat na před ním zpomalující Felicii. Řidič Roomsteru se chtěl vyhnout srážce a strhl řízení vlevo do protisměru. Tam ale narazil do zrovna projíždějící Felicie. Škoda u těchto vozů je odhadnuta na sto třicet tisíc korun. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. U těchto dopravních nehod byla se všemi řidiči provedena dechová zkouška. Všechny měly jasný výsledek – negativní.

Naopak pozitivní výsledek vyšel sedmapadesátiletému řidiči Renaultu. Toho zastavila hlídka v sobotu ráno 16. srpna v Nivnici. Řidič poté, co nadýchal 1,17 promile alkoholu, se k pití přiznal. Předešlý večer prý popíjel pivo a domácí pálenku. Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na ten zákon pamatuje ročním vězením a zákazem řízení až na deset let. S pozitivním testem na drogy se potýkal dvaadvacetiletý řidič Mazdy. Uherskohradišťská hlídka ho zastavila v pondělí půl hodiny po půlnoci před budovou vlakového nádraží v Uherském Hradišti. Policisté řidiče odvezli do nemocnice k potřebným odběrům. Mladík se ze své ranní jízdy bude muset zpovídat před přestupkovou komisí.

Takové zpovědi se nevyhne ani šestatřicetiletý řidič Fordu. Dopravní policisté ho zastavili hned poté, co u Bánova nerespektoval dopravní značku “Zákaz předjíždění“ včetně plné středové čáry. Takové dopravní značení se umísťuje do míst, která jsou nepřehledná či nebezpečná a řidiči jsou ze zákona povinni je respektovat!

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 15. – 21. 8. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

15. – 21. 8. 2014

8. – 14. 8. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

3

10

Řidič pod vlivem drog

1

3

Překročení maximální rychlosti

19

17

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

11

10

Nepoužití bezpečnostních pásů

9

10

Telefonování za jízdy

9

5

Špatný technický stav vozidla

11

22

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0

Chodci

5

2

Cyklisté

6

11


22. srpna 2014, nprap. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem