Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bourali opilí

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Telefonujících řidičů mírně ubylo, opilých je stále dost.  

 

Počty dopravních přestupků, kterých se dopustili řidiči v uplynulém týdnu, mírně klesly v porovnání s týdnem předchozím. Nejvýrazněji klesl počet řidičů, kteří byli přistiženi při průjezdu křižovatkou na červenou. Mírně se snížil i počet těch, kteří byli při řízení přistiženi s telefonem v ruce. O dvě třetiny naopak přibylo řidičů, kteří byli policejním radarem změřeni při jízdě, jejíž rychlost překračovala povolený limit. O tom, že přestupky a trestné činy spojené s řízením pod vlivem návykových látek, jsou stálým problémem, který může vést k ohrožení života a zdraví, hovoří dvě havárie ze čtvrtka 7. dubna.

Jednapadesátiletá žena řídila po čtvrté hodině odpoledne osobní renault mezi Stříbrnicemi a Medlovicemi. V jednom momentu usměrňovala svého psa, který seděl na předním sedadle. Nevěnovala se tak plně řízení a levotočivou zatáčkou neprojela. Vyjela mimo silnici, kde auto zůstalo stát a začalo hořet. Žena i se psem stačila z auta vystoupit. Policisté ženě na místě naměřili v dechu 1,85 promile. Opilá řidička z Hodonínska s hodnotou souhlasila a přiznala pití vína před jízdou.

V osm hodin večer se nevěnoval řízení jednačtyřicetiletý muž, který při jízdě ve směru od Starého Města do Huštěnovic vyjel v pravotočivé zatáčce mimo silnici, kde narazil do značky a pak i betonové skruže, až se auto převrátilo na bok. Řidič nebyl připoután a proletěl předním sklem do pole. Záchranná služba jej převezla do hradišťské nemocnice. Jeho spolujezdkyně připoutaná byla a utrpěla jen drobnější zranění. V řidičově dechu policisté naměřili 1,59 promile alkoholu. On i opilá řidička, které shořelo auto, jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ze zákona jim hrozí až tři roky vězení, protože při řízení v opilosti způsobili dopravní nehodu.

Řidičem, který jel pod vlivem jiné návykové látky než alkoholu, byl šestačtyřicetiletý muž z Veselí nad Moravou. Uherskoostrožští policisté jej zastavili v úterý 5. dubna v deset hodin večer, když projížděl Ostrožskou Novou Vsí. Svou felicii řídil i přesto, že krátce před jízdou vykouřil cigaretu marihuany. Policisté mu zakázali další jízdu a začali s ním řešit dopravní přestupek, za který mu hrozí pokuta od deseti do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.


Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 1. – 7. duben 2011


 

Počet zjištěných přestupků

1. – 7. 4. 2011

25. – 31. 3. 2011

Řidič pod vlivem alkoholu

6

7

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

51

31

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

9

16

Nepoužití bezpečnostních pásů

55

60

Telefonování za jízdy

30

38

Špatný technický stav vozidla

81

89

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

1


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 8. duben 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

Hustenovice

Hustenovice 

Detailní náhled

Hustenovice_02

Hustenovice_02 

Detailní náhled

Hustenovice_03

Hustenovice_03 

Detailní náhled

Medlovice

Medlovice 

Detailní náhled

Medlovice_02

Medlovice_02 

Detailní náhled

Medlovice_03

Medlovice_03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem