Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Bourali pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nyní jim hrozí až tříleté vězení. 

Narazil do dopravního značení
Ve druhé polovině srpna letošního roku měl třiatřicetiletý muž řídit osobní automobil značky Ford. Poblíž Chebu zřejmě nezvládl u kruhového objezdu řízení, měl vyjet mimo vozovku a narazit do velkoplošného dopravního značení, které poničil. Po příjezdu policistů se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,53 promile. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění osmadvacetiletého spolujezdce, který byl převezen do nemocnice v Chebu.

Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 200 tisíc korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
 
Narazil do betonového sloupu
Další dopravní nehoda, u které zřejmě hlavní roli hrál alkohol, se stala koncem září tohoto roku v pozdních odpoledních hodinách. Třiačtyřicetiletý řidič vozidla Škoda měl havarovat v Karlových Varech v ulici Chebská. Muž se zřejmě plně nevěnoval svému řízení, stočil volant vpravo a s vozidlem přejel mimo komunikaci. Zde následně přední částí vozidla narazil do betonového sloupu. Po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,72 promile alkoholu. Dále se na výzvu policistů dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Další jízda mu byla zakázána. 

Karlovarští dopravní policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Jakub Kopřiva
nprap. Eva Valtová
23. 10. 2020

vytisknout  e-mailem