Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bouřlivá hádka

CHOMUTOV - Babičce sebrala peníze, Dva sklepy.... 

Bouřlivá hádka
Jirkovští policisté zasahovali v ulici Ervěnická. V jednom z bytů rušili ostatní nájemníky ve spánku 38letý muž a jeho 34letá partnerka. Hlasitě se hádali a nereagovali ani na výzvu hlídky, aby své jednání ukončili. Byli proto zadrženi a převezeni na místní oddělení policie. Provedená dechová zkouška byla pozitivní,
u muže přístroj naměřil 2,77 a u ženy 2,30 promile. Jejich jednání policisté vyhodnotili jako přestupek. 
 
Babičce sebrala peníze
15letá dívka z Ústí nad Labem je podezřelá z krádeže. Při návštěvě v bytě své babičky v Klášterci nad Ohří jí totožni připravila o peníze. Využila chvilkové nepozornosti starší ženy a ze skříňky v obývacím pokoji jí sebrala peněženku s hotovostí ve výši 6 tisíc korun. Když poškozená na krádež přišla, obrátila se na místní oddělení policie a jednání vnučky oznámila. 
 
Dva sklepy
Muži ve věku 32 a 37 let z Jirkova zavítali do ulice Matěje Kopeckého v Chomutově. V panelovém domě vnikli do suterénu a odtud se dostali až ke sklepům. Z jedné kóje sebrali pánské jízdní kolo, z druhé pak čtyři kompletní kola na motorové vozidlo. Lup vyhodili ven vyklápěcím oknem a následně z místa odešli. Poškozeným vznikla škoda za 30 tisíc korun. Oba muži jsou podezřelý z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Zmizely lyže i hračky
I když se blíží konec zimy, odcizil neznámý zloděj ze sklepa domu v ulici Na Borku pánské a dámské lyže. Kromě toho přibral proudový čistič, pískovou filtraci, solární ohřev vody, nářadí a dětské hračky. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 18 tisíc korun. Skutek vyšetřují policisté z Jirkova jako krádež a porušování domovní svobody.
 
Porušil zákaz
Až tříletý trest odnětí svobody hrozí v případě odsouzení 24letému muži z Ostrova nad Ohří. Svým jednáním se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Porušil totiž rozhodnutí okresního soudu, které mu zakazuje pobývat na Chomutovsku. Několikrát přijel do obce Kovářská a tím porušil toto rozhodnutí.
 
Kradené věci prodával
37letý Jirkovák je podezřelý z krádeže. Ze zahradní chatky, kde nějakou dobu bydlel, postupně odcizil a rozprodal různé věci, které patřili majitelce. Poškozená přišla nejen o zahradní dřevěný nábytek, ale i o dámské kolo, trampolínu, starožitné váhy a lednici. Uvedené věci podezřelý prodal neznámým osobám a peníze použil pro svoji potřebu. Skutek vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Seniorce sebral tašku
Seniorka z Klášterce nad Ohří přišla byla okradená. Poblíž vchodu do domu v ulici Pod Stadionem jí z ruky vytrhl igelitovou tašku s věcmi teprve 17letý mladík. S lupem pak utekl, ženě vznikla škoda za necelé 2 tisíce korun. Mladíka obvinili kriminalisté z krádeže, obvinění si převzal. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Zloděj překonal zámek
Neznámý zloděj odcizil jízdní kolo, které majitel nechal uzamčené ve stojanu jízdních kol před budovou na Palacké ulici v okresním městě. Zloděj překonal bezpečnostní zámek a s kolem odejel na dosud neznámé místo. Poškozený vyčíslil škodu na 16 tisíc korun. Krádež nyní vyšetřují chomutovští policisté.
 
21. února 2014  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem