Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Boží přikázání porušil přímo v kostele

TEPLICE - Ani kostel mu nebyl svatý, Nalezeny dva granáty, Alkohol za volant nepatří.. 

Boží přikázání porušil přímo v kostele
 
Ke krádeži peněženky došlo v neděli dopoledne v Červeném kostele v Trnovanech. Návštěvník kostela si zavěsil tašku s peněženkou a doklady na modlitební lavici, ale v nestřeženém okamžiku mu zatím neznámý pachatel z tašky odcizil peněženku s finanční hotovostí. Po zloději pátrají trnovanští policisté.
 
Během víkendu dva nálezy granátů
 
Nejprve byl v sobotu odpoledne nahlášen nález granátu při úklidu stavební parcely v Krupce. Přivolaný pyrotechnik ho označil jako cvičný ruční granát ruské výroby, který si na místě zajistil a odvezl ke zneškodnění. Ve stejnou dobu pak nalezl granát oznamovatel, který procházel s detektorem kovu lesy v okolí Kostomlat pod Milešovkou. Přivolaný pyrotechnik nalezl v zemi dva kusy útočného ruského granátu, které po vyklizení prostoru a zajištění bezpečnostních podmínek na místě zneškodnil.
 
 Alkohol za volant nepatří
 
V noci z pátku na sobotu kontrolovala hlídka Městské policie v Bílině řidiče vozidla Opel Astra, který při kontrole jevil známky podnapilosti. Následnou dechovou zkouškou na Obvodním oddělení policie v Bílině mu na přístroji Dräger byla naměřena hodnota 2,02 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou po deseti minutách mu byla naměřena hodnota 2,14 promile alkoholu v dechu. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a je řešen ve zkráceném přípravném řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Teplice, 29. března 2010, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem