Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bral vše

LITOMĚŘICE – Peníze na drogy získal krádežemi. 

V uplynulých dnech litoměřičtí kriminalisté obvinili 21letého muže z Roudnicka z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Za období měsíce října tohoto roku stihl obviněný násilným způsobem vniknout do více jak desítky rekreačních objektů na Roudnicku a způsobit škodu za bezmála 80 tisíc korun. Navštěvoval rekreační chaty, chalupy, ale také přístřešky a kolny v rekreačních oblastech. Jeho kořistí bylo různé nářadí, elektronika a vše, co se dalo zpeněžit. Jako uživatel drog peníze obratem investoval do nákupu nelegálních látek pro svou potřebu. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě a v případě soudem uznané viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Krádež vozidla

Počátkem tohoto týdne byl v roudnické Jarošově ulici odcizen zaparkovaný osobní vůz značky Škoda Fabia. Automobil zmizel před jedním domem, zřejmě v nočních hodinách. Způsobená škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Alkohol za volant nepatří

V úterý v nočních hodinách došlo v Libochovicích k dopravní nehodě, při které sehrál svou roli také alkohol. Při projíždění prudké pravotočivé zatáčky 23letý řidič osobního vozidla pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do dopravního značení. Následkem nárazu se vozidlo přetočilo na pravý bok. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Dechová zkouška na alkohol ukázala hodnotu 2,14 promile. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána. Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Litoměřice, 20. 11. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail:
krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem