Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Brala kabelky z nákupních vozíků

NOVOJIČÍNSKO-v několika městech 

Ve stádiu vyšetřování s podezřením ze spáchání přečinu krádež a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku jsou případy 21leté ženy z Ostravy, která měla opakovaně zcizovat kabelky z nákupních košíků.

Novojičínský policejní komisař zahájil vůči podezřelé ženě trestní stíhání pro šest skutků, které měla spáchat od měsíce října 2015 do ledna letošního roku v městech Nového Jičína, Olomouci a Hranicích. Předmětem jejího zájmu byly kabelky nakupujících v nákupních centrech. V jednom případě společně s dalším spolupachatelem měli naložit zboží do nákupního vozíku a bez placení projít turniketem ven. Prodavačky si jich však všimly. Dali se na útěk, vozík zanechali na místě, rychle nasedli do vozidla VW Passat a z místa odjeli.

U všech případů byly zjištěny poznatky, které dovedly policisty ke konkrétní osobě. K identifikaci pomohly také záběry bezpečnostních kamer jak v prodejnách, tak u bankomatů z kterých vybírala peníze z odcizených platebních karet. 

Případy jsou nadále ve stádiu vyšetřování novojičínských kriminalistů. Škoda, kterou měla odcizením kabelek s penězi, platebními kartami a osobními věcmi způsobit dosáhla téměř 100 tisíc korun.  

V těchto případech nelze tvrdit, že příležitost dělá zloděje. Zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že žena tak jednala zcela záměrně. Opakovaně využila krátkodobé nepozornosti slušných nakupujících k tomu, aby je mohla okrást.

Trocha prevence na závěr. V průběhu roku opakovaně upozorňujeme nakupující prostřednictvím svých preventivních kampaní k obezřetnosti před krádežemi. Za připomenutí stojí preventivní kampaň „Obezřetnost se vyplatí, Kdo s Koho, Auto není trezor a další.“        

Nový Jičín,1.7.2016

por. Mgr. Petr Gřes

komisař/skupina tisku a prevence/Nový Jičín

vytisknout  e-mailem