Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Odcizili alkohol i hudební nástroje

LITOMĚŘICE – Případ je objasněn také díky všímavosti občanů… 

Až tři roky za mřížemi mohou strávit dva mladíci, kteří se vloupali do rekreační chalupy nedaleko obce Štětí. Na konci května tohoto roku nejprve starší z dvojice vnikl na nedostatečně oplocený pozemek chalupy a poté do nedostatečně zajištěného zahradního domku kde přespal. Následujícího dne vzal s sebou pomocníka a na stejném místě vnikli nejprve do zahradního domku a poté za použití násilí oknem do samotné chalupy. Kromě dvou desítek lahví alkoholu odcizili potraviny, hudební nástroje, automobilový navigační systém a nářadí. Případ se podařilo v krátké době objasnit také díky všímavosti občanů, kterým není lhostejné co se děje v jejich okolí a patří jim za to poděkování.
Část odcizených věcí se podařilo zajistit. Obviněni z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody jsou 19letý místní mladík a teprve 18letý muž z Prahy. V případě soudem uznané viny jim hrozí až tříleté vězení.

Auto změnilo majitele

V polovině měsíce února přijali policisté oznámení o krádeži osobního vozidla v Roudnici nad Labem. Tehdy neznámý pachatel odcizil vůz z parkoviště. Na základě operativního šetření se vozidlo v hodnotě 150 tisíc korun podařilo vypátrat a s ním i nové majitele. Ti se k činu doznali a uvedli, že po vniknutí do vozidla jej z místa krádeže odstrkali a poté odtáhli na laně do své dílny. Obvinění pro trestný čin krádeže si nyní převzal 36letý Roudničan a stejně starý muž z Libochovicka. V případě soudem uznané viny hrozí obviněným až pětileté vězení.

Zloděj na poli

Oznámení o krádeži části zavlažovacího zařízení přijali policisté v uplynulých dnech z Polepska. Neznámý pachatel odcizil z volně přístupných polí zavlažovací přípojky a postřikovač. Celková škoda přesahuje 13 tisíc korun. Po neznámém pachateli pátrají roudničtí policisté

Litoměřice, 18. 6. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem