Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nářadí nebo brambory

LITOMĚŘICE – Zloději nebyli vybíraví... 

Litoměřickým kriminalistům a úštěckým policistům se na základě operativního šetření podařilo objasnit hned tři případy, ke kterým došlo na Úštěcku na sklonku uplynulého roku. V prvním případě vnikl počátkem měsíce října tehdy neznámý pachatel na oplocený pozemek u domu a z přístřešku odcizil nářadí. Druhým případ byl z Úštěcka oznámen v listopadu. Jednalo se krádež 8 pytlů brambor ze sklepa domu, kam kdosi neznámý vnikl násilím. Dále policisté pátrali po neznámé osobě, která násilným způsobem vnikla do Božího hrobu na Kalvárii Ostré. V tomto případě vznikla "pouze" škoda poškozením, neboť kaple byla v té době prázdná. Ve všech uvedených případech sehrála hlavní roli dvojice recidivistů. Nezákonného jednání se oba muži dopouštěli, ačkoliv byli v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzeni. 26letý muž z Českolipska a 39letý muž z Mostecka byli v těchto dnech obviněni z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže. Vyšetřování je vedeno na svobodě a v případě soudem uznané viny obviněným hrozí až tříleté vězení.

Nafta láká zloděje

V noci na středu odcizil neznámý pachatel ze zaparkovaného vozidla naftu. Z palivové nádrže nákladního vozidla odstaveného na komunikaci u obce Čížkovice odčerpal 300 litrů pohonných hmot. Způsobená škoda činí nejméně 9 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Do kolny pro kola

V polovině tohoto týdne pravděpodobně v nočních hodinách odcizil neznámý pachatel v Roudnici nad Labem jízdní kola. Po překonání oplocení vnikl na pozemek rodinného domu a ze zděné kolny odcizil nezjištěným způsobem dvě jízdní kola. Majitel bicyklů vyčíslil škodu na 25 tisíc korun. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.


Litoměřice, 7. 5. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem