Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Brambory vyšly draho

Most - Podomní prodejce okradl seniorku; Kapsáři opět uspěli. 

Prodával v domě brambory, seniorce ukradl 50 tisíc korun
Pěkně draze vyšel nákup u podomního prodejce brambor jednu seniorku v Litvínově. Prodejce zaklepal na okno bytu a jeho majitelka si od něj nabízené  brambory vzala. Muž k ní přišel s pytlem a do krabice jí pár brambor odsypal. Potom v  bytě neznámý využil nestřeženého okamžiku, když si žena brambory dávala do komory, a v pokoji odcizil z obálky hotovost ve výši 50 tisíc korun. Policisté šetřením zjistili, kdo má krádež na svědomí a nepoctivého prodejce z Litvínova odhalili. Muž ve věku 40 let kradl i přesto, že byl již pro krádež odsouzen k nepodmíněnému trestu. Policie ho nyní obvinila z přečinu krádeže, za který mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. 

Policisté na Litvínovsku opět kontrolovali restaurace
Na dvacet restauračních provozoven prošly hlídky litvínovských policistů za účasti strážníků městské policie v rámci preventivní akce, která je realizována Policií ČR na Mostecku a Litvínovsku každý měsíc. Policisté vytipovali restaurace, bary, herny v Litvínově a okolí, kde se zaměřili na kontroly protiprávního podávání či prodeje alkoholu dětem do 18 let. Akce proběhla v nočních hodinách o víkendu a muži v uniformách při ní nezjistili žádné porušení zákona. Následně probíhala dopravní akce na silnicích, při níž policisté odhalili 10 přestupků v dopravě. 

Kapsáři uspěli 
O svoje peníze přišel jeden starší muž z Mostu. Ve večerních hodinách se vracel domů na sídlišti Zahradní, když ho oslovil neznámý muž, který mu zřejmě v nestřeženém okamžiku vytáhl z kapsy bundy peněženku s finanční hotovostí. Případem krádeže na osobě se zabývají policisté obvodního oddělení v Mostě.
Okraden o víkendu byl i další starší muž. Ten byl v jedné mostecké herně v centru města a tam přišel o svoji peněženku, v níž měl finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Portmonku měl uloženou v kapse svého oděvu. Krádež poškozený ohlásil mostecké policii. 
Do třetice byl v noční době připraven o majetek mladý muž z Mostu. Ten v časně ranních hodinách čekal na autobus a na lavičce krátce usnul. Když se probudil, zjistil, že mu kdosi odcizil notebook, mobilní telefon a peněženku s doklady. Poškozený vyčíslil škodu na částku 32 tisíc korun. 

Most 27. února 2018
nprap. Ludmila Světláková


 

vytisknout  e-mailem