Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bratranci vybílili cizí byt

MOST - Počkali, až nebude majitel doma a odnesli vybavení; Kradli baterie a vytopili čtyři byty.  

 Tučný lup si měli odnést dva muži ve věku 30 a 39 let, oba z Mostecka. Bratranci kradli v jednom mosteckém domě. Do bytu v přízemí se dostali tak, že u jednoho známého odcizili klíč od bytu poškozeného, který zrovna v domě nepřebýval. Dvojice šla do bytu během jedné noci několikrát. Poprvé odcizila televizor, který hned prodala. Následně se do bytu v pozdně nočních hodinách opět vrátila. Muži zřejmě nebyli sami, protože po jejich návštěvě z bytu zmizela lednička, pračka, televizor, lustry, nábytek, domácí kino i staré cenné hodinky, které si poškozený cení na částku 150 tisíc korun. Pachatelé odcizili i společenské šaty, varnou desku, troubu a další zařízení domácnosti. Lup prodali údajně neznámým osobám. Policie dvojici obvinila z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Starší nekradl poprvé. Vyšetřovatel obviněné stíhá na svobodě. Za toto jednání jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na částku 279 tisíc korun.


 

Neměl řidičák a přesto řídil, navíc pod vlivem drogy

Policie v Mostě přistihla za volantem osobního vozidla 23letého muže z Mostu Ten řídil vůz v centru města a nerespektoval dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě. Ve vedlejší ulici byl zastaven hlídkou policie. Ta u motoristy provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní Pozitivní byl však test na přítomnost drog. Ukázal na užití pervitinu. Mostečan hlídce nepředložil žádné doklady. Jak se ukázalo, není vlastníkem žádného řidičského oprávnění. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru. Vyšetřovatel mu nyní na základě výsledků sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení.


 

Majitel jel nakupovat, zloděj mu kradl v domě

Rodinný domek v jedné obci na Litvínovsku navštívil nevítaný host. Do domu vnikl minulý týden přes den a to v době, kdy v domě nikdo nebyl. Dovnitř se dostal násilím po překonání okna a uvnitř pak hledal, co by se mu hodilo. Odnesl několik balení masoxu, drůbeží tlačenku a láhev vodky. Poškozený majitel krádež vloupáním odhalil po návratu domů a škodu odhadl na částku 1 000 korun.


 

Zloději kradli ve vybydlených bytech, vytopili čtyři byty

Policisté v Hamru šetří dva případy krádeží věcí, kdy neznámí pachatelé vnikli v obci Janov na Litvínovsku do dvou bytů v panelových domech a odcizili zařízení. Lapkové odnesli vodoměry a vodovodní baterie, které odmontovali. Při vloupání poškodili plastová okna a v jednom bytě došlo po krádeži  k vytopení dalších čtyř bytů. Poškození majitelé zatím vzniklou škodu nevyčíslili.


 

Rozbil sklo a ukradl dálniční známku

Dálniční známku v hodnotě 1 500 korun si nezákonně obstaral zatím neznámý poberta. O víkendu na sídlišti Zahradní v Mostě poškodil přední sklo u zaparkovaného vozidla tovární značky Škoda a ze skla odcizil nalepenou dálniční známku. Poškozený majitel vyčíslil celkovou škodu na částku 3 000 korun a krádež ohlásil mostecké policii.


 

Policisté vykázali první osobu v roce z domácnosti

Policie v Mostě využila zákonného opatření a o víkendu vykázala z bytu 27letého muže z Mostu. Jak policisté zjistili, měl muž opakovaně již od loňského roku po dobu několika měsíců napadat fyzicky svou přítelkyni. K útokům mělo docházet vždy, když se vracel z restaurace a údajně byl pod vlivem alkoholu. Tento týden se ještě ani nestačil vrátit domů a své přítelkyni přes telefon už vyhrožoval násilím. Nevadí mu ani to, že v bytě je jejich nezletilé dítě. Na základě zjištěných skutečností hlídka mladého muže vykázala z bytu a jeho okolí na dobu deseti dnů a poučila ho o jeho právech a povinnostech, které z institutu vykázání vyplývají.


 

Jen v loňském roce policisté v okrese Most využili dle zákona o Policii ČR institutu vykázání v 27 případech. Na základě zjištěných skutečností s ohledem na předcházející útoky a rizika, že dojde k dalším nebezpečným útoků proti životu, zdraví nebo svobodě a lidské důstojnosti, využila policie tohoto opatření a ze společného obydlí, jakož i z bezprostředního okolí společného obydlí vykázala osoby, které se měly dopustit domácího násilí.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 21. ledna 2014

vytisknout  e-mailem