Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bratři kradli naftu

ÚO Bruntál - už jsou za to stíháni a jiné zprávy z okresu 

Zpronevěřil věci patřící armádě

Policejní komisař SKPV OHK Bruntál zahájil trestní stíhání 35letého muže z Bruntálu z přečinu zpronevěry. Je mu kladeno za vinu,  že v době od února do května 2010, když jako voják byl na zahraniční misi v Afghánistánu ve funkci skladníka, tak si měl přisvojit různý vojenský materiál (vrtáky, vytahovače šroubů, závitníky a různá chemická světla),které chtěl použít pro vlastní potřebu.   Způsobená škoda činí  8 852 Kč.

 

Nájemníkům odpojil přívod plynu

Z přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru policisté v těchto dnech sdělili podezření 44letému muži z Opavy. Ten se měl tohoto protiprávního jednání dopustit tím, že v Horním Benešově na Silvestra 2010 měl na několik hodin bez upozornění odpojit nájemníkům ve svém domě přívod plynu k bytům. Nezajistil jim náhradní zdroj a oni si nemohli  topit, ohřívat vodu a ani vařit.

 

Bratři kradli naftu ve velkém

Úspěchem skončilo šetření policistů z OOP Bruntál v součinnosti s kriminalisty v případech krádeží motorové nafty z odstavených nákladních či pracovních vozidel v jejich služebním obvodu. V souvislosti s tímto byly zadrženi dva muži ve věku 19 a 23 let, bratři.  Policisté při šetření dále zjistili, že mají na svědomí také dva případy vloupání do recyklačního dvora v Bruntále.

Na dvojici pachatelů přišli policisté intenzivním šetření a také porovnáváním zajištěných stop z míst činů.

Policejní komisař SKPV zahájil jejich trestní stíhání pro přečiny krádeže, poškozování cizí věci a pokusu krádeže. Těch se měli dopustit tím, že v období od 29.12. 2010  do 21.1.2011   v Bruntále ve čtyřech případech měli poškodit nádrže 13 nákladních vozidel, 3 pracovních strojů a z 13 z nich odcizit 1357 litrů motorové nafty, kterou si měli odnést v přinesených kanystrech. Dále ve dvou případech v době od 22. do 29.1.2011 měli přelézt oplocení areálu recyklačního dvora. Poprvé vzali z recyklační klece  televizor a mikrovlnnou troubu a podruhé chtěli odcizit gauč, ale protože byl těžký, tak to vzdali a zkusili ještě vypáčit dveře do stavební buňky. Svým jednáním způsobili majitelům škodu ve výši  přes  337 tisíc Kč, která je převážně poškozením nádrží. Naftu měli pro vlastní potřebu do vozidla jednoho z pachatelů.

                                                                                  

komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr♦mvcr.cz

3.2.2011

vytisknout  e-mailem