Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bratrům hrozí vězení

TEPLICKO - Sourozenci se dostali do křížku se zákonem; Vykradená dílna... 

Bratrům hrozí vězení

     Policisté zahájili trestní stíhání dvou bratrů, kterým hrozí vězení kvůli pěstování a držení marihuany. Mladší muž pěstoval v neobydleném domě na Teplicku indoorovým způsobem konopí, které pak uvnitř i sušil. Marihuanu pak kouřil a část sušiny dával svému staršímu bratrovi, který si také rád zapálil. Při domovní prohlídce u staršího muže kriminalisté zajistili téměř 200 gramů marihuany a obvinili ho z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu hrozí maximálně roční vězení. Jeho mladší sourozenec, který konopí pěstoval, byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, v případě odsouzení by mohl strávit za mřížemi až pět let.

Vykradená dílna

     Policisté prověřují vloupání do dílny, ke kterému došlo před několika dny v Duchcově. Neznámý pachatel vnikl na pozemek u rodinného domu, kde se vloupal do dílny, ze které odcizil jízdní kolo, vrtačku a motocyklistickou přilbu. Oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na více jak 15 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

Auto zůstalo bez kol

     Škodu přes padesát tisíc korun způsobil zatím neznámý zloděj, který z osobního auta zaparkovaného v Teplicích ukradl všechna čtyři kola z lehkých slitin. Při krádeži se ani neobtěžoval auto něčím podložit, takže došlo k poškození podvozku a dalších součástek, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a poškození cizí věci.

26. 6. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem