Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Brigáda stála ženu 120 tisíc

ORLICKOÚSTECKO – Sledování filmů mělo ženě zajistit příjem. 

Všechno začalo hezky vypadající možností si přivydělat. Šestapadesátiletou ženu prostřednictvím komunikační aplikace oslovila neznámá osoba s nabídkou brigády. Ta měla spočívat v tom, že žena bude na internetu sledovat videa, dávat těmto videím tzv. lajky a za to bude dostávat peníze. V několika platbách ženě pak na účet přišlo celkem pět tisíc korun. Pak ale kromě sledování filmů měla poškozená i poslat určité finanční částky, které měly zajistit, že se dostane do „vyššího levelu“ a tím bude získávat i vyšší odměny. Postupně takhle žena naposílala částku téměř sto dvacet tisíc korun.

Následně ji údajný poskytovatel brigády napsal, že žena měla udělat nějakou chybu, kvůli které ji nebude moci vyplatit peníze. Tento problém však měl své řešení. Stačí, aby poškozená poslala určitou sumu peněz. Nejprve po ní neznámý chtěl dvě stě padesát tisíc korun, a když mu žena napsala, že tolik peněz nemá, požadoval částku nižší. Toto už žena ale naštěstí odmítla splnit a celou věc oznámila na policii.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod a neznámému pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí až pět let ve vězení.

4. června 2024
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem