Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Brigádník ukradl střešní krytinu

MOST - Příbuzná chtěla opravit střechu kůlny; Pili a pak bourali; Ochotný muž okradl řidiče.  

 Policisté z Meziboří objasnili krádež střešních krytin, která se stala 12. září v obci Meziboří. Kdosi z pozemku u domu, u kterého se provádí zateplení a rekonstrukce střechy, odcizil třicet kusů volně položených střešních krytin z plechu. Policie šetřením zjistila, že odcizení šablon má mít na svědomí 36letý muž z Litvínovska, který na rekonstrukci domu pracoval jako brigádník. Krytinu vzal pro svoji příbuznou na opravu střechy kůlny v jedné obci na Teplicku. Tam policie našla deset kusů odcizené krytiny. Zajištěný lup byl vrácen zpět poškozené stavební firmě. Mezibořští policisté na základě výsledků šetření sdělili ve zkráceném přípravném řízení 36letému muži podezření ze spáchání přečinu krádeže. Poškozená firma odhadla vzniklou škodu na částku 24 000 korun.


Muž okradl řidiče, odcizil mu tržbu

Nemilé překvapení čekalo jednoho řidiče ze Západočeského kraje. Do jedné obce na Litvínovsku dovezl v pátek zboží a inkasoval za něj peníze. Chtěl jet do Mostu a bloudil. Proto se zeptal muže, který stál na zastávce. Ten mu sdělil, že jede stejnou cestou a navede ho na silnici směřující na Most. Během cesty do Litvínova si povídali a neznámý poté vystoupil poblíž litvínovského supermarketu. Řidič si pak při jízdě zkontroloval, zda má tržbu na svém místě a byl nemile překvapen. Finanční hotovost vyšší než deset tisíc korun v přihrádce nebyla. Případem krádeže peněz se nyní zabývají litvínovští policisté a po „ochotném rádci“ nyní pátrají.


Lapka z pultu ukradl mobil

Policie v Litvínově pátrá zatím po neznámém pachateli, který minulý týden odcizil mobilní telefon. Přístroj ležel volně na prodejním pultu, kam si ho odložila prodavačka. Lapka využil nestřeženého okamžiku a aparátu se zmocnil. Poškozená vyčíslila škodu na částku osm tisíc korun a krádež mobilu ohlásila na obvodním oddělení Policie ČR v Mostě.


 Motorista přišel o rybářské pruty a motorovou pilu

Na ryby může vyrazit dosud neznámý podnikavec. Ten si pořídil věci na rybaření nezákonným způsobem. O víkendu vnikl nedaleko centra města Mostu pravděpodobně v nočních hodinách do uzamčeného zaparkovaného vozidla a ze zavazadlového prostoru odcizil rybářské náčiní a hodila se mu i motorová pila. Poškozenému motoristovi lapka zanechal hmotnou škodu ve výši 22 000 korun. Případ krádeže vloupáním šetří mostecká policie.


 

Pod vlivem pervitinu řídil auto a měl zákaz řízení

Policisté v Mostě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 23letému muži z obce na Lounsku. Muži v uniformách ho kontrolovali v mostecké ulici Česká při řízení osobního vozidla značky Škoda a zjistili, že má jednak vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel a navíc řídil vůz pod vlivem návykových látek. Ukázal to test, který odhalil, že muž je pod vlivem pervitinu. Třiadvacetiletý řidič z Lounska se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům ke zjištění přítomnosti návykové látky.


 V Lomu narazil do lampy, u Braňan sjel do příkopu

Dopravní policie šetřila v sobotu večer dopravní nehodu, která se stala krátce před 22. hodinou. Řidič osobního vozidla značky Škoda jel od Lomu na Braňany a při projíždění zatáčky vyjel mimo silnici a havaroval v silničním příkopu. Při nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Policie u řidiče provedla dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní, řidič nadýchal přes 2,5 promile. Po ošetření v nemocnici skončil motorista v policejní cele. Na vozidle vznikla škoda ve výši 50 000 korun. Ještě před touto nehodou asi v 21.30 hodin řidič v obci Lom na křižovatce jel přes vyvýšený obrubník a čelně narazil do lampy veřejného osvětlení, kterou poškodil. Na místě mu z vozidla upadla registrační značka, která byla policisty nalezena při šetření první nehody. Následně z místa nehody v Lomu vycouval a odjel směrem na Braňany, kde havaroval podruhé. Policisté 51letému řidiči z Mostu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návyková látky.


 Najel na lampu, z místa nehody ujel. Měl alkohol v dechu

Dopravní nehodu pod vlivem alkoholu měl způsobit i řidič osobního vozidla značky Škoda. V neděli po půlnoci jel v Mostě ulicí Pod koňským vrchem a při projetí zatáčky vjel u zastávky MHD mimo komunikaci a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Z místa nehody ujel do ulice Z. Štěpánka, kde vůz zaparkoval u kraje silnice, kde zůstal stát. Tam ho zastihla hlídka policie a provedla u něj dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a sdělili mu ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič škodovky nadýchal více než 1,5 promile.


 nprap. Ludmila Světláková

Most 1. října 2013


 

vytisknout  e-mailem