Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Brněnský Toxi tým si připsal další významný úspěch

BRNO: Zadrženi dealeři heroinu i pervitinu 

Minulý čtvrtek kriminalisté zasadili tvrdý úder brněnským dealerům heroinu. V jejich síti skončila spolu s dalšími lidmi šedesátiletá žena, která již byla v minulosti za prodej této drogy odsouzena. Z podmínečně odloženého trestu si evidentně moc nedělala, protože ve svých zločinech bez skrupulí pokračovala.
Kriminalisté zjistili, že výnosný byznys organizovala spolu se svou dcerou a dalšími lidmi. Největší množství drogy zajistili policisté na ubytovně v ulici Marie Kuncové, která sloužila jako překladiště. V polštáři byly ukryty dvě hroudy drogy o celkové hmotnosti 189 gramů. V pokoji, kde bydlela osmatřicetiletá dcera dealerky, zasahující strážci zákona našli také dvě ponožky, ve kterých bylo ukryto celkem 354 (k distribuci připravených psaníček) s heroinem. V kuchyni byly nalezeny tikety, do kterých se droga balila.
Zároveň policisté vtrhli do hlavního distribučního místa v ulici Cejl. Překvapená pachatelka se snažila právě distribuovaná psaníčka spláchnout do záchodu, což se jí díky všímavé policistce nepovedlo. Na tomto místě policisté zajistili „jen“ tři psaníčka, ale za to 111 tisíc korun a 1 500 euro. Při celém zákroku policisté zajistili drogu, jejíž množství se po přepočtu na konečnou dávku pro spotřebitele zastavilo na hrozivém čísle 2 250.
Vazebně stíháme zatím 3 osoby, nejvyšší trest (10 let) hrozí šedesátileté ženě za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Drogu prodávala i mladistvým osobám. Zákrok na Cejlu se neobešel bez obvyklého dohledu asi 60 lidí. Kriminalisty musela při práci jistit Speciální pořádková jednotka.

Jen o den dříve zahájili policisté trestní stíhání dvaatřicetiletého Brňana. Toho viní z výroby a distribuce pervitinu. I když svou vinu popírá, kriminalisté zajistili dostatek důkazů pro mužovo obvinění. Za mužem do ubytovny v Šámalově ulici i ten den přišlo několik zákazníků, které kriminalisté i se zakoupeným „zbožím“ zadrželi. Pachateli, který už byl za obdobný skutek obviněn, hrozí až pětiletý trest.
 

por. Pavel Šváb, 13.09. 2011

vytisknout  e-mailem