Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Brněnští kriminalisté dopadli zloděje ze svatebního salónu

BRNO: Způsobená škoda přesáhla sto tisíc korun  

Poměrně kuriózní krádež vyšetřují od začátku dubna kriminalisté z  2.oddělení obecné kriminality v Brně. V tu dobu neznámý pachatel se vydal do svatebního salonu v centru města. Oblek na svatbu si asi nevybíral, neboť zvolil cestu přes dvorní trakt a do místnosti vstoupil po vypáčení okna. Mladého Brňana (18) zajímaly pouze panské obleky značky Armani a Hugo Boss. Z prodejny zmizelo celkem 39 kusů obleků, některé včetně vest, košilí a motýlka. Na druhou stranu zloděj nechal bez povšimnutí mobilní telefon a plazmovou televizi. Škoda odcizením dosáhla téměř 150 000 korun. Obleky se snažil prodat po hernách za tisíc korun za kus. V případě prokázání viny může již vazebně stíhaný mladík počítat až s pětiletým odnětím svobody.

Kriminalistům se také podařilo objasnit případ krádeže v jednom z brněnských zlatnictví z roku 2008. Tehdy pachatel poškodil výlohu a odcizil z ní vystavené šperky. Při ohledání místa činu bylo zajištěno několik biologických stop. To se ukázalo jako klíčové pro další vývoj případu. Na základě expertízy DNA totiž mohli kriminalisté mladíka obvinit právě i z provinění krádeže (v tu chvíli byl náš pachatel ještě mladistvý).

Na zmapování trestné činnosti 18letého Brňana kriminalisté i nadále pracují. Do tohoto dne se jim podařilo prokázat ještě krádež bezpečnostní kamery na ulici Sukova. Společně s několika kumpány tam mladý zloděj odcizil za pomocí žebříku funkční kameru. Kamerový sytém na místě zaznamenal celý průběh incidentu včetně přípravy na dvoře.

S kriminalisty obviněný mladík původem ze Slovenska příliš nespolupracuje a svou vinu v uvedených případech většinou popírá. Přesto kriminalisté nashromáždili dostatek důkazů k jeho obvinění. Klíčové pro tento úspěch bylo jeho zadržení po krádeži v lékárně (viz info z minulého týdne) Trojice mladých zlodějů daleko neutekla
 

por. Mgr. Pavel Šváb, PIO KŘP JmK

Zvukový záznam: brněnští_1205.mp3
Videozáznam k dispozici.


 

vytisknout  e-mailem