Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Broumov - p.p.č. 141/7 - vzorová kupní smlouva

Broumov - p.p.č. 141/7 - vzorová kupní smlouva 

Č.j. KRPH-110814/ČJ-2015-0500MN

Česká republika –   Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje

        sídlo:                          Ulrichovo náměstí č.p. 810, Hradec Králové, PSČ 501 01

     IČ :                             75 15 15 45

     DIČ:                           CZ75151545

     zastoupená:                plk. JUDr. Davidem Fulkou, ředitelem Krajského ředitelství pro

                                        Královéhradecký kraj

    bankovní spojení :      ČNB, pobočka Hradec Králové

    číslo účtu :                  23235881/0710

(„prodávající“ na straně jedné)

a

……………………………………………………………

(„kupující“ na straně druhé)

uzavřeli níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s § 2128 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v souladu s ust. § 21 a násl. zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupováním v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů a v souladu s příslušnými ustanoveními s tím souvisejícími tuto:

Kupní smlouvu

Čl. I.

  1.   Česká republika vlastní p.p.č. 141/7 v obci a k.ú. Broumov (dále jen „nemovitost“)
  2. Nemovitost je zapsána na LV 888 u Katastrálního úřadu pro Královéhradecký kraj, Katastrální pracoviště Náchod.
  3.  Krajskému ředitelství policie Královéhradeckého kraje náleží příslušnost hospodaření k těmto nemovitostem na základě Opatření o určení nemovitého majetku organizační složky státu Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje ze dne 22.12.2009, ČJ:MV-91479-1/OSM-2009 vydané Ministerstvem vnitra.

Čl. II.

  1.  Prodávající touto kupní smlouvou prodává kupující nemovitost specifikovanou v článku I. této smlouvy, a to se všemi součástmi, příslušenstvím, trvalými porosty souvisejícími právy a povinnostmi, za dohodnutou kupní cenu ve výši ………………,-Kč (slovy s………………………………….. korun českých) a kupující nemovitost uvedenou v článku I. této smlouvy se všemi součástmi, příslušenstvím, trvalými porosty, souvisejícími právy a povinnostmi za tuto cenu kupuje a přijímá do svého společného jmění manželů.

2. Převáděné nemovitosti jsou popsány ve Znaleckém posudku číslo 668/12/2017 ze dne 19.4..2017, který byl zpracován soudním znalcem Ing. Radkem Kvirencem, 549 06 Bohuslavice 219.

Čl. III.

  1. Kupující se zavazuje uhradit dohodnutou kupní cenu na účet prodávajícího č.ú.  19-23235881/0710, VS 311200 do 30 dnů od doručení výzvy k úhradě, kterou zašle prodávající kupující po schválení smlouvy schvalovací doložkou věcně příslušného ministerstva.

  2. V případě prodlení kupujících s úhradou kupní ceny po lhůtě její splatnosti  bude po kupujících požadován úrok z prodlení v souladu s vládním nařízením č. 351/2013 Sb. Současně je prodávající oprávněn požadovat náhradu škody, která mu v případě uvedeného prodlení kupujících vznikne.

  3.  Smluvní strany si sjednávají rozvazovací podmínku pro případ neschválení této smlouvy věcně příslušným ministerstvem, tak že pokud tato smlouva nebude věcně příslušným ministerstvem schválena, tak tato smlouva zaniká v celém rozsahu a každá ze stran si ponese své náklady.

  4. Smluvní strany se dohodly, že v případě prodlení kupující se zaplacením kupní ceny, je prodávající oprávněn od této smlouvy v celém jejím rozsahu odstoupit. V případě neuhrazení kupní ceny v souladu s odst. 1. tohoto článku má prodávající nárok na úhradu smluvní pokuty ze strany kupující ve výši 50.000,-Kč. Případným odstoupením prodávajícího od smlouvy není nárok na smluvní pokutu dotčen.

Smluvní pokuta zde uvedená se stává splatnou do 10 dnů od doručení výzvy k její úhradě kupující ze strany prodávající. Nárok prodávajícího na úhradu úroku z prodlení a případné vzniklé škody ve smyslu odstavce 2. tohoto článku není dotčen.

Čl. IV.

1. Prodávající se zavazuje nezcizit a nezatížit předmětnou nemovitosti do doby, kdy bude proveden vklad vlastnického práva dle této smlouvy ve prospěch kupující do příslušného katastru nemovitostí, a to jakýmkoli věcným břemenem či závazkovým právem nebo jinou právní povinností bez předchozího souhlasu kupující.

2. Prodávající se zavazuje nemovitost uvedenou v Čl. I. této smlouvy předat kupující  do 30 pracovních dnů ode dne doručení listiny od příslušného katastrálního úřadu osvědčující provedený vklad vlastnického práva dle této smlouvy do katastru nemovitostí. Nemovitost bude kupující předána v tom stavu, v jakém se bude v době fyzického předání nacházet.

3.Smluvní strany se zavazují poskytnout veškerou součinnost při protokolárním  předání nemovitosti.

Čl. V.

  1. Tato smlouva je uzavírána v souladu se zákonem č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupováním v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů, přičemž podléhá schválení příslušným ministerstvem ve smyslu § 22 tohoto zákona. Bez tohoto schválení je tato smlouva neplatná ve smyslu § 44 odst. 4 zákona č. 219/2000 Sb.

    Čl. VI.

    1. Kupující nabude vlastnictví k nemovitostem uvedeným v Čl. I. této smlouvy uhrazením kupní ceny uvedené v Čl. II. této smlouvy a povolením příslušného vkladu vlastnického práva do příslušného katastru nemovitostí s právními účinky ke dni podání návrhu. Tímto dnem přejdou na kupující veškeré užitky, nebezpečí a povinnosti, zejména povinnost platit příslušné daně a poplatky, jakož i veškerá práva spojená s koupenou nemovitostí.

    2. Smluvní strany se dohodly, že návrh na vklad vlastnického práva do katastru nemovitostí dle této smlouvy podá prodávající. Prodávající tak učiní nejpozději ve lhůtě 15 dnů ode dne, kdy mu bude na účet uvedený v Čl. III. odst. 1 této smlouvy uhrazena dohodnutá kupní cena.

    3. Smluvní strany si sjednávají rozvazovací podmínku pro případ rozhodnutí o zamítnutí povolení vkladu vlastnického práva katastrálním úřadem tak, že právní mocí negativního rozhodnutí příslušného katastrálního úřadu zaniká tato kupní smlouva a smluvní strany si bez zbytečného odkladu vrátí poskytnutá plnění a každá strana ponese své náklady. Rozvazovací podmínka může být písemnou dohodou smluvních stran odložena, vyloučena či jinak měněna.

  1. Smluvní strany se zavazují poskytnout si vzájemně potřebnou součinnost při vyhovění případné výzvě příslušného katastrálního úřadu.

    Čl. VII.

    1. Smluvní strany berou na vědomí, že jsou svými smluvními projevy vázány.

    2. Smluvní strany prohlašují, že si tuto smlouvu před jejím podpisem přečetly, že byla uzavřena po vzájemném projednání podle jejich pravé a svobodné vůle, určitě, vážně a srozumitelně, nikoliv v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek.

    3. Tato smlouva je vyhotovena v šesti stejnopisech, z nichž každý má platnost originálu.

    4. Doplňky k této smlouvě i jakékoli její změny mohou být provedeny jen písemně. Jinak se k nim nepřihlíží. Ústní vedlejší ujednání nebyla uzavřena.

  1. Jestliže by jedno nebo více ustanovení této smlouvy byla nebo se stala neúčinnými nebo jestliže by se ve smlouvě objevila mezera, není tím dotčena platnost ostatních ustanovení této smlouvy.

    Prodávající:                                                                         Kupující:

    V Hradci Králové dne                                                           V ………….. dne

    ...............................................                                               ..................................................

                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                        

vytisknout  e-mailem