Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bruntálské informace - 21. srpna 2014

Bruntál - Vloupání do bytu v domě s pečovatelskou službou na ulici Hlubčické v Krnově a další...(3 případy) 

 

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů mezi obcemi Zátor a Lichnov

Dne 20. srpna 2014 před jednou hodinou odpolední došlo mezi obcemi Zátor a Lichnov k dopravní nehodě mezi osobním motorovým vozidlem tovární značky Dacia Sandero a osobním motorovým vozidlem tovární značky Nissan Primera Combi. Při bočním střetu byla poškozena levá zpětná zrcátka obou automobilů s celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 8 tisíc korun. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně. Při prošetřování muži ročníku narození 1944 a 1955 z Lichnova shodně uváděli, že jeli při pravém okraji vozovky ve svých jízdních pruzích a nejsou viníky dopravní nehody. Celá událost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále, kteří kdykoli přijmou jakékoli svědectví dalších účastníků silničního provozu, kteří výše popsanou dopravní nehodu viděli, a to na telefonním čísle 974 731 254.


Případ odcizené finanční částky z pokoje krnovského azylového domu zná pachatele

V polovině měsíce srpna letošního roku tehdy neznámý pachatel odcizil z pokoje v budově Armády spásy na ulici ČSA v Krnově finanční částku na hotovosti ve výši 5.200 korun. Tyto peníze měl poškozený 58letý muž z Bruntálska uschovány v uzamčené skříni, kam se neznámá osoba dostala vytržením uzamčených dvířek.
Provedeným šetřením ze strany krnovských policistů z obvodního oddělení PČR byl v těchto dnech jako pachatel shora uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru zjištěn spolubydlící 51letý muž z Bruntálska a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z přečinu krádeže.


Vloupání do bytu v domě s pečovatelskou službou na ulici Hlubčické v Krnově

V době od 09:45 hodin do 11:00 hod. dne 20. srpna 2014 doposud neznámý pachatel spáchal v domě s pečovatelskou službou na ulici Hlubčické v Krnově přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že přesně nezjištěným způsobem vstoupil do uzamčeného bytu poškozených manželů z Krnova, odkud odcizil celkovou finanční částku na hotovosti ve výši 55.600 korun a šperky ze žlutého kovu v hodnotě 5 tisíc korun. Celková škoda tak činí 60.600 korun a případ šetří policisté z obvodního oddělení Policie České republiky v Krnově.

 

 

Opava 21. srpna 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem