Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bruntálský psovod zvítězil

na otevřeném mistrovství republiky psovodů a služebních psů specialistů. 

      Ve dnech 22. – 26. září 2008 se v Bálkové u Plzně konalo otevřené mistrovství republiky psovodů a služebních psů specialistů. V kategorii omamných a psychotropních látek soutěžil psovod Jiří Valošek ze skupiny služební kynologie Policie ČR správy Severomoravského kraje Ostrava s pětiletým německým ovčákem Kapitánem. V této kategorii zvítězil a stal se tak mistrem republiky.
 
        Účastníky mistrovství čekal v Bálkové opravdu náročný soutěžní týden, jehož součástí byly disciplíny spočívající v prověření objektů, věcí, osobních a nákladních vozidel za účelem nalezení podezřelých látek, disciplíny poslušnosti a další.
 
           Policista Valošek převzal ocenění a vítězný pohár z rukou ředitele služby pořádkové a železniční policie Policejního prezidia ČR plk. Mgr. Petra Sehnoutky. Po loňském druhém místě npor. Bc. Petra Kozáka se služebním psem Foxem je to další skvělý úspěch severomoravských policistů - psovodů, který svědčí o jejich systematické přípravě.
 
             Specializovaná kynologická činnost má a bude mít svoji nezastupitelnou úlohu v policejní praxi, a proto jí právem náleží významná podpora vedení severomoravské policie.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
komisař preventivně informační skupiny
tel. 974 721 208
                       
Více informací (rozhovor s policistou) na stránkách Policie ČR okresního ředitelství Bruntál:   Mistrem republiky se stal bruntálský psovod Jiří Valošek
 

vytisknout  e-mailem