Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Brutal Assault hlásí krádeže ve stanech

NÁCHODSKO - Na hudební festival drsné hudby ještě před začátkem zavítala škodná 

Návštěvníci 21. ročníku svátku drsné metalové hudby Brutall Assault, který se v Jaroměři již tradičně koná druhý srpnový týden, ještě před samým začátkem festivalu utrpěli značné materiální ztráty. Do dnešního rána jsme přijali 27 oznámení o vykradených stanech a okradených účastnících festivalu. Všechny nahlášené krádeže ovšem proběhly již předešlou noc, tedy velmi časného rána ve středu 10. 8. 2016. Někdo si zřejmě vyhlédl kořist mezi těmi vůbec prvními návštěvníky festivalu.

BrutalBrutal Assault, stany/Foto Policie ČR
Podle výpovědí okradených byli pachatelé minimálně dva a byli "kvalifikovaní". Nutno podotknout, že bohužel všichni okradení měli postavené stany mimo vyhrazené zóny, tedy mimo VIP kemp i mimo oficiální prostory vymezené pořadateli a městem ke stanování. Téměř všechny vykradené stany se nalézaly nedaleko festivalového areálu v prostoru "Na Šancích". Pachatelé tak využili lehké přístupnosti, eventuality případně se schovat mezi stromy a také snadné možnosti útěku k nedaleké silnici.

Policisté spočítali, že hmotné škody na odcizených penězích a cennostech do současné doby činí téměř 300.000 korun. Zloději šli zejména po penězích, mobilních telefonech lepších značek, fotoaparátech a tabletech.

Podle způsobu provedení krádeží nemohli být zloději žádnými nováčky. Pachatelé totiž neváhali dokonce rozepnout nejen stany, ale i spací pytle, ve kterých návštěvníci spali a spící prošacovat. Konzumace alkoholu okradených nehrála žádnou roli, zloději velmi tiše našli ukryté taštičky v nohách, peněženky v kapsách kalhot nebo v kabelce omotané kolem ruky. V jednom případě dokonce neváhali vytáhnout spícímu mladíkovi peněženku ze zadní kapsy kalhot.

Pro případ, že by se okrádaní vzbudili, měli zloději, kteří si drze svítili baterkami,  připravenou dobrou legendu. Když je někdo uvnitř oslovil, vymluvili se, že jen zabloudili a nemohou najít vlastní stan.

Tímto bychom také chtěli varovat další návštěvníky před podobnými nezvanými návštěvami a zároveň apelovat na jejich pozornost. Také všem doporučujeme, aby svoje stany stavěli ve vyhrazených stanových prostorách, ať už VIP kempu nebo dalších. Jsou většinou hlídané, osvětlené a lépe zabezpečené.

V případě, že někdo bude mít podezření na páchání trestné činnosti, tak ať informuje policii. Také nám záleží na dalším bezproblémovém průběhu celého festivalu bez okrádání účastníků.

por. Mgr. Eva Prachařová
11. 2016 v 11. 30

vytisknout  e-mailem