Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Brutálně napadli seniorku

Případ naprosto nepochopitelné brutality vyšetřují v těchto dnech pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství policie Praha I. Obětí dosud neznámých pachatelů se stala jednadevadesátiletá paní. 

Případ se stal v neděli dne 15. května letošního roku krátce před jednadvacátou hodinou. V tu dobu se u dveří bytu v Praze 6, který stará paní obývá, objevila skupinka neznámých osob. Po zazvonění žena pouze pootevřela dveře, což pachatelům stačilo k tomu, aby vnikli dovnitř. Jeden z nich udeřil do dveří takovou silou, že jimi byla seniorka doslova odhozena do místnosti. Následně narazila temenem hlavy do zárubně dveří a způsobila si tržnou ránu na hlavě. Hned poté upadla do bezvědomí. Pachatelé poté byt prohledali. Odnesli si ale odsud „pouze“ kabelku s doklady v hodnotě asi jednoho tisíce korun. Poté z místa utekli. Napadená žena skončila v nemocnici na ošetření.  
 
Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří jej vyšetřují jako podezření z trestných činů loupež a porušování domovní svobody (trestní sazba až 10 let odnětí svobody). V této souvislosti pátrají po skupince neznámých mladíků ve věku mezi 13 – 18 lety. Vědí ale o nich pouze to, že na sobě v době činu měli převážně džínové oblečení a hovořili pravděpodobně s romským přízvukem. Přivítali by tak jakákoliv svědectví k tomuto případu. Nevylučují přitom, že pachatelé si seniorku předem vytipovali s cílem ji přepadnout a okrást. Je také možné, že nebyla jejich jedinou obětí. Také proto opětovně varují a vyzývají k obezřetnosti. Připomínají základní pravidla bezpečného chování. Pokud je za dveřmi někdo koho neznáte, raději mu vůbec neotvírejte! Dveře si navíc opatřete alespoň základními bezpečnostními prvky, kterými jsou například panoramatické kukátko či bezpečnostní řetízek.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 17.5.2011

vytisknout  e-mailem