Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Brutálně týral matku

České Budějovice - Českobudějovičtí kriminalisté zadrželi nebezpečného agresora.  

158-na-aute.jpg
Více než deset snášela velké psychické a fyzické příkoří 65letá žena, která bydlela ve společné obývaném bytě  v krajském městě se svým 31letým synem. Právě poslední rok však byl pro ženu velmi těžkým obdobím – syn matce vulgárně nadával, opakovaně ji ponižoval,  brutálně ji bil a vyhrožoval jí i fyzickou likvidací. Výhrůžky agresora se stupňovaly takovým způsobem a intenzitou, že to v poškozené vzbudilo důvodnou obavu o jejich možném uskutečnění.
Českobudějovickým kriminalistům se v těchto dnech podařilo nebezpečného agresora zadržet a následně i obvinit z trestného činu týraní osoby žijící ve společném obydlí. Státnímu zástupci byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soudce návrh na vzetí 31letého muže do vazby včerejšího dne akceptoval. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody v délce trvání dvou až osmi let.

V případech domácího násilí je důležité neváhat, nestydět se a najít odvahu hledat radu, podporu a pomoc odborníků. Nejdříve jde o lidskou důstojnost, pak o zdraví a nakonec může jít i o život. Hrubosti a krutosti domácího násilí se odehrávají především za zavřenými dveřmi bytů, beze svědků a bez důkazů. Proto najít odvahu bývá někdy velmi složité. Jednání násilné osoby ale většinou naplňuje znaky přestupků nebo dokonce trestných činů. To, že k nim dochází v soukromí, neznamená, že nejsou protiprávní.
Mít možnost o domácím násilí otevřeně a kdykoliv promluvit je nalezením cesty z bezvýchodné situace.
 


KAM SE OBRÁTIT O POMOC :
Policie ČR                                                 158
Integrovaný záchranný systém               112
Městská policie                                         156
Zdravotnická záchranná služba              155
Intervenční centrum
České Budějovice                                   386 323 016, 603 281 300 
www.dchcb.cz

 


nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
13. srpna 2012
 

vytisknout  e-mailem