Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Brutální napadení na parkovišti

Kriminalisté mají k dispozici identikit agresivního útočníka, který přijel s dvojicí mužů vozidlem BMW před supermarket na Spojovací ulici. 

Detektivové z 1. oddělení třetího policejního obvodu pátrají od 29. března po mladém útočníkovi, který kolem patnácté hodiny brutálně napadl devětatřicetiletého řidiče Škody Octavie. Řidič se společně svojí dvacetiletou dcerou a jejím přítelem vraceli z chalupy a zaparkoval před obchodním domem, kde chtěli nakoupit. Když však mladá žena vystupovala z octavie, dotkla se dveřmi zpětného zrcátka vozidla BMW, zaparkovaného v jejich těsné blízkosti. Z auta ovšem vzápětí vystoupili řidič, spolujezdec a další muž sedící na zadní sedačce a začali slovně napadat otce studentky. Ten nereagoval, vzal do ruky přepravku s láhvemi a šel si pro nákupní vozík. V ten moment ho ovšem fyzicky napadl spolujezdec z BMW. Nejprve do muže strkal, poté ho ale chytil pod krkem a pěstmi a kopy nejen do hlavy ho několikrát napadl. Otec dívky si po celou dobu bránil oblast ledvin, protože nedávno podstoupil její operaci. Na pomoc napadenému mezitím přispěchal přítel dívky z octavie, ovšem toho hned napadl druhý spolujezdec z BMW a strhnul ho na zem.
 
Řidič BMW pak okřikl oba útočníky, aby nastoupili do auta, jinak přijede policie. Nakonec odjel sám a útočníci utekli k nedaleké křižovatce Spojovací a Koněvova. Napadený řidič octavie skončil v nemocnici, kde se podrobil operačnímu zákroku. Zraněný muž měl vyražené dva přední zuby, zlomenou vrchní čelist a zlomený nos.
 
Specialistce na portrétní identifikaci se pak podařilo sestavit s napadeným mužem a jeho dcerou identikit agresivního spolujezdce, který mají kriminalisté v současné době k dispozici. Hledaný mladý muž z identikitu je podezřelý ze spáchání trestného činu těžká újma na zdraví ve stádiu pokusu a za tento skutek mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetileté vězení.
 
Agresivní útočník je ve věku kolem 25 let, vysoký asi 185 centimetrů, atletické postavy. Má světlou pleť, krátké světlé vlasy a byl hladce oholený. Na vnitřní straně předloktí měl barevné tetování o velikosti asi 10 centimetrů, připomínající lebku. Oblečený byl do světlých džínů a trička. Druhý útočník je stejného věku, ovšem menšího vzrůstu než jeho kamarád. Je vysoký asi 170 centimetrů, štíhlé postavy. Má krátké hnědé vlasy, na hlavě měl čepici a jeho poznávacím znamením je rovněž barevné tetování na rukou. Všichni hovořili česky a podle svědků by se mělo s největší pravděpodobností jednat o rodilé Pražany.
 
Trojice měla přijet před obchodní dům černým vozidlem BMW, staršího typu, takzvané trojkové řady. Vůz měl být opatřený zahraničními registračními značkami, s počátečními písmeny PM-FL a třemi neznámými čísly.
 
Jakékoliv informace k totožnosti agresivních útočníků, jejich pohybu nebo pobytu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 25. 4. 2014
Odkazy do noveho okna

Identikit hledaného mladíka - sestavený dcerou napadeného

Identikit hledaného mladíka - sestavený ... 

Detailní náhled

Identikit hledaného mladíka - sestavený napadeným mužem

Identikit hledaného mladíka - sestavený ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem