Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Brutální útok a následná krádež

TRUTNOVSKO - Obviněný z loupeže skončil ve vazbě. 

Zajištěná stopaZajištěná stopa
V neděli ráno 4. 5. 2014 bylo krátce před půl druhou na telefonní linku Policie České republiky oznámeno, že na ulici 5. května ve Dvoře Králové nad Labem došlo k fyzickému napadení osoby, která po útoku zůstala bezvládně ležet na chodníku. Ihned po tomto oznámení na místo vyjela policejní hlídka, která před jedním z místních domů našla těžce zraněného mladíka, který byl ihned poté převezen do nemocničního zařízení.
Zasahující policisté ohledáním místa činu a následně provedeným šetřením zjistili, že na uvedeném místě došlo k fyzickému napadení třiadvacetiletého mladíka ze Dvora Králové nad Labem. V té době ještě neznámý agresor svým brutálním útokem poškozenému způsobil tříštivou zlomeninu v obličejové části hlavy a frakturu horní končetiny. Těžce zraněného v době, kdy bezvládně ležel na chodníku, gauner navíc okradl o jeho peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost a osobní doklady.
Policisté ze Dvora Králové nad Labem se svými kolegy ze Služby kriminální policie a vyšetřování Trutnov začali po útočníkovi neprodleně pátrat. Detektivové po týdnu intenzivní a profesionálně odvedené práci zadrželi dvaadvacetiletého mladíka z Hostinného, který se pod tíhou zajištěných důkazních prostředků, mezi kterými se mimo jiné nacházela i shora uvedená odcizená peněženka, ke spáchanému násilnému jednání zcela doznal.
Ještě téhož dne, tedy 12. 5. 2014 komisař služby kriminální policie proti omezenému na osobní svobodě zahájil trestní stíhání pro zločin loupež, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na deset let.
Policejní komisař podal s ohledem na závažnost uvedeného protiprávního jednání cestou státního zastupitelství návrh na vzetí obviněného do vazby. Ve středu 14. 5. 2014 soudce Okresního soudu v Trutnově tento návrh akceptoval a rozhodl o jeho vazebním stíhání. Policejní hlídka po tomto rozhodnutí eskortovala omezeného na osobní svobodě do jedné z vazebních věznic, kde byl řádně předán pracovníkům vězeňské služby. 
por. Bc. Udo Ertner
14. 5. 2014 v 11:05    
Odkazy do noveho okna

ohledání1.

ohledání1. 

Detailní náhled

ohledání2

ohledání2 

Detailní náhled

ohledání3

ohledání3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem